изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:52 EEST
Атанаска Йотова: Отидох девствена при мъжа си, а той ме обвини, че близнаците не са от него!    
ОбществоАтанаска Йотова е на 28 години. Живее сама с трите си бебета в пловдивското село Скутаре. Както повечето млади жени и тя си мечтаела да срещне принца на бял кон, да се омъжи, да бъде щастлива. Но… животът я подложил на неимоверни изпитания, които и до днес младата жена не може да преодолее. Репортер на народното издание се срещна с нея и записа покъртителната й изповед.

Приказката на Атанаска започнала щастливо и завършила с пълен крах. През 2011 година тя се запознала с бащата на децата си по Фейсбук - Стефан и е от родопския град Неделино. Тогава той работел в Испания. Започнали да си пишат всеки ден, влюбили се един в друг, макар че не се били виждали, разказва пред репортера на „ШОУ” Атанаска и

не спира да плаче

През месец декември Стефан се прибрал у дома за Коледа и Бъдни вечер. „Дойде при мен, запознахме се, излизахме, всичко беше прекрасно. Бях щастлива, много щастлива! Отиде си в къщи за няколко дни, след това се върна, заведе ме у тях, в Неделино, запозна ме с баща си и с майка си. Така приказката за мен започна. Заживяхме на семейни начала и много се обичахме. В началото живеехме в дома на баща ми тук, в Скутаре”, потъва в красиви спомени нещастната жена.

На 5 ноември 2012 година любимият й заминал като строителен работник в Израел. Мъжът мечтаел да печели пари, за да осигури щастливо бъдеще на нероденото си дете и за възлюбената си.

В това време Атанаска вече била бременна. Разказва, че й е било много трудно без любимия, но стискала зъби и вярвала, че скоро той ще се прибере и заедно ще отгледат детето си.

Скоро родила момченце, кръстила го Атанас. Сама се справяла с грижите около мъничето - майка й била починала, нямало кой да й помага.

През март 2013 година Стефан се прибрал за кратко в България. Наско бил на три месеца, когато за първи път видял баща си. Стефан наел квартира в Пловдив, пренесли се тримата там. Бил много грижовен баща, бдял над бебето, приготвял му нощем млякото, сменял му памперсите.

Щастието на Атанаска траяло обаче само 2 седмици

След това Стефан отново заминал в чужбина на работа. Тя понесла много трудно раздялата. На тръгване мъжът настоявал да имат още едно дете, обещавал, че ще праща пари, а тя ще гледа дома и малките.

Младата майка изпаднала в депресия, отказвала да се храни, почти не спяла. Междувременно всеки месец Стефан пращал пари, макар и не много. С тях Атанаска осигурявала храната и памперсите за месеца на бебето, а каквото останело от парите, си купувала храна. Не изглеждала добре, било й постоянно лошо, затова един ден грабнала малкото си момченце и отишла на лекар. Мислела, че има страшна болест, но се оказало, че е бременна и очаква близнаци.

Още щом се прибрала у дома след посещението при лекаря, писала във Фейсбук съобщение на мъжа си и му съобщила радостната вест. С трепет очаквала коментара му, защото той бил човекът, който настоявал да имат второ дете. Вечерта обаче Стефан отсякъл, че близнаците не са от него и че тя му е изневерявала. Това потресло Атанаска, която се скъсала от рев. „Аз бях девствена на 25 години, когато той ме срещна! Оттогава досега съм се отдала единствено на него, друг мъж не съм имала”, споделя през сълзи младата жена.

Стефан заявил, че ако иска да бъдат заедно, трябва да го слуша. Поставил ултиматум: „Ако децата са от мен, веднага ще направиш аборт, ако не са от мен, това значи край на съвместния ни живот”, заплашил той. След това категорично условие жената отишла при лекар в Пловдив. Била обаче в началото на четвъртия месец и медикът заявил, че има голяма опасност за живота й при един евентуален аборт. В прав текст й казал, че

момченцето й ще остане сираче

Лекарят изразил готовност в името на доброто на семейството да направи кръвни тестове и да докаже бащинството. Той останал потресен от обясненията на майката защо иска да махне плодовете в утробата си. Когато Атанаска съобщила това на мъжа си, той отново избухнал. Не искал тестове, не искал нищо, искал единствено тя да направи аборт!

След няколко дни се обадил и заповядал на жена си да отиде в София - бил уредил лекари да направят аборт срещу 200 лева. Там обаче медиците отново стреснали младата жена, като й казали, че има опасност за живота й. Така се родили близначетата - момче и момиче, които и до ден-днешен Стефан не е погледнал, нито пък се е обадил на майка им.

В момента Атанаска живее с 340 лева на месец майчинство, които не стигат за нищо. Тя сама гледа трите си бебета. Баткото е на 1 година и 10 месеца, а малките са на годинка. Скоро клетницата ще взима само детски надбавки. Има нужда от пюрета, каши, памперси, храна, защото самата тя гладува. Няма с какво да купи дрешки и обувки на бебета. Парите, които получава сега, стигат само за храна на трите бебета, и то само за 15 дни. За нищо друго не остават средства, а

майката не хапва нищо с дни

„Положението е страшно! Не исках да стигам дотук, но в името на децата, за да не умрат от глад, потърсих съдействие и помощ от медиите”, казва сломената от мъка жена и сълзите не спират да бликат от очите й.


Пловдив,
Красимира ГЕШЕВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Атанаска Йотова: Отидох девствена при мъжа си, а той ме обвини, че близнаците не са от него! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди