изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:53 EEST
МЕЧКАТА БЕРНА ЗАСПА ЗИМЕН СЪН    
Екология

Мечката Берна заспа зимен сън, съобщи директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. От десетина дни мецаната, която е швейцарка по рождение, почти не е излизала от дупката, която сама си е изкопала. От няколко седмици тя се подготвяше за летаргията, като постепенно започна да редуцира количеството на изядената храна. Освен това, по-често подремваше, обясни Венкова.



Очаква се зимният й сън да продължи до края на февруари. През това време тя ще излиза на десетина дни, за да яде, и ще продължава да спи. Берна за втора година изпада в летаргия в новия си дом, като и двата пъти сама си изкопава дупка, където да спи.

Кафявата мечка бе подарена на зоопарка в Добрич от Зоопарка \"Делхьолцли\" в Берн и специализирания Парк за мечки в него с посредничеството на швейцарските партньори от Дружество \"Про Зоо Добрич\"  в Шафхаузен. 
Очаква се през следващата година тя да има партньор, който също да е от Швейцария.

С падането на температурите е започнало отоплението на волиерата с папагалите. Щъркелите и пеликаните също са прибрани в специално подготвена за тях къщичка. НДТ

 


Сходни връзки

МЕЧКАТА БЕРНА ЗАСПА ЗИМЕН СЪН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди