изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:47 EEST
Успокояване и премахване на болки в сърцето    
Здраве За успокояване на сърцето и за премахване на болката в сърцето и сърдечната област препоръчваме да се правят различни видове успокоителни бани. Ако нямате голяма вана, можете да ги правите само на краката. Рецептите за приготвяне на отвара са няколко:

Рецепта 1. Вземете борови иглички, борови клонки и шишарки, накиснете ги в съд със студена вода, колкото да ги покрие, слагат се да заврат и се варят 30-35 минути. След като се отстранят от огъня, се остават да престоят в съда 12 часа. Отварата трябва да придобие кафяв цвят. Сипвайте я в умерено гореща вода.

Пропорции: Сипва се половин литър за вана и 1/4 само за краката. Много добър ефект има и ако се прибави към ваната отвара от корени на валериана. Това премахва също и главоболието, болките в сърцето, понижава кръвното налягане. Опитайте се да правите вани и с отвара от лайка, или листа от орех. Тези изброени отвари се приготвят по същия начин, както отварата от борови иглички, клонки и шишарки, но не е нужно да престоява 12 часа. Тези отвари могат да се ползуват, след като изстинат.

Още един съвет: Откажете се напълно от алкохолните напитки: ракия, коняк, водка, вино и други. За предпочитане е да се пие сокове, вода, а най добре билкови чайове. През пролетта е полезен чаят от млади стебла на касис, вишна, ягода, по-късно с добавки от цветовете на жасмин, касис, вишна, песекиня. Ако пиете чай с мед на празен стомах, ако вместо вечеря изпивате чаша ароматен, лечебен чай от билки, Ви гарантираме здраве, хубост и бодрост за дълги години.

Рецепта 2. За сърцебиене се препоръчва следното лечение: Мокрят се кърпи със студена вода и се слагат в областта на сърцето. На всеки десетина минути кърпите се сменят. Същият ефект има и ако си потопите краката в гореща (колкото можете да търпите) вода.

Рецепта 3. За спиране на “лудото” сърцебиене се прави следното: В една чаена чаша позатоплена вода се добавя една супена лъжица пудра захар. Разбърква се много добре, докато се разтвори напълно захарта и се пие моментално. Ефекта идва до минути.

Рецепта 4. За лечение на сърдечни неврози препоръчваме: Взема се една средно голяма черна ряпа. Настъргва се наситно и се изстисква. Към изцеденият сок от черната ряпа се добавя равно количество пчелен мед. Приема се по една супена лъжица 3 пъти на ден – един час преди храна.

http://lubopitko-bg.com

 


Сходни връзки

Успокояване и премахване на болки в сърцето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди