изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:53 EET
Индийски бизнесмен е Човекът мартеница    
Любопитно Един ексцентрик в повече в многолика Индия не може да впечатли никого. Манията на бизнесмена Севънрадж обаче надхвърли границите на родината му. С пристрастието си към червено-бялото той би могъл да бъде обявен за фен номер едно на Баба Марта. Всичко по него - бельото, пастите и четките за зъби, обзавеждането на дома, дори уебсайтът му са в червено и бяло.

“Цветовете на вашата мартеница наистина съвпадат с любимите ми два цвята - каза г-н Севънрадж пред в. “Труд". - Те са също и на валентинките и на Дядо Коледа. Това са цветовете на любовта.” Семейството му - 42-годишната госпожа Пушпа Севънрадж и техните дъщеря и син тийнейджъри, също се обличат само в червено и бяло.

На въпроса как се е запалил по тази комбинация, отговаря: “Когато започнах бизнеса с недвижими имоти, носех бели дрехи само с червена вратовръзка. (Ние принадлежим към секта, наречена Сидха Самадж, и сме задължени да се обличаме в бяло. Вегетарианци сме и не пием алкохол.)  Хареса ми как се откроява алената вратовръзка върху бялата риза. Скоро осъзнах, че това може да е нещо, което да ме направи разпознаваем за клиентите.”   Червено-бялата мания става негов трейдмарк, начин да накара света да го запомни и да се саморекламира. “Както забелязвате, всичко по мен е червено-бяло. Очилата, колата, телефонът. Така всеки, който ме види, си казва: “А, това ще да е г-н Севънрадж”.

   Но с това не се изчерпва особнячеството на 52-годишния собственик на агенция за недвижими имоти.   Той е седмото дете в многодетно индийско семейство. По думите му баща му е беден скулптор, който вае фигури от слонова кост. Дали в пристъп на чувство за хумор, от тотална липса на въображение или по други неведоми причини, бащата на Човека мартеница го кръстил 7. В училище това му създало проблеми, тъй като властите отказали да впишат в регистрите ученик, чието име е цифра. Затова младият 7 бил прекръстен на Севън (Seven - седем). Това била първата смяна на името му. Следващата настъпила вследствие на една кратка авантюра в киното. “Мечтаех си да стана киноактьор и реших да си пробвам късмета”, обяснява Севънрадж. Получил роли в няколко индийски филма. За да придаде блясък на името си и понеже по това време било модерно всички да са “раджи”, той просто лепнал едно Радж на своето и така станал 7 Радж или Севънрадж.

 “Доста съм се борил, за да успея в живота - спомня си Севънрадж. - Не получих подкрепа от семейството, само критики.”    Числото 7 станало втората мания на двуцветния индиец. “Направих си емблема, с която съм накарал да бродират всичките ми ризи - числото 7 с коронка от седем звезди над него. Малко по малко овладях 7 езика - английски, хинди и още 5 местни, с които си общувам с клиентите. Всичките ми номера са от седмици или завършват на 7, 77 или 777.”

Оженил се през 1995 г. за дъщерята на семеен приятел. “Беше чувала за страстта ми към червено-бялото. Но си даде сметка за какво става дума едва на сватбата, като видя, че венчалните ни сарита, пръстени, всичко е в тези цветове. Тя няма нищо против и дори казва, че червеният цвят много ми отива.”

“Бялото е символ на чистотата на сърцето, - обяснява бизнесменът от Бангалор. - Червеното се свързва с бялото, за да разнася щастие.   Понякога ми се подиграват, но аз не им обръщам внимание. Ако се бях тревожил какво мислят хората, нямаше да стигна толкова далеч. За мен пишат вестници и списания от цял свят, снимат ме по телевизията и съм в Индийската книга на рекордите.

Моят бяло-червен свят е моето съкровище - в известен смисъл ми е по-скъп от златото и диамантите.”   

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Индийски бизнесмен е Човекът мартеница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди