изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:57 EEST
Проф. Лъчезар Филипов: Огромно НЛО засечено над София    
Новини Огромна летяща чиния е навестила софийския квартал Кремиковци преди дни. НЛО-то, кръжащо над столицата, е било с размери около 600 метра. Това разкрива пред ФОРУМНЮЗ проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии на БАН.


Очевидец е станал местен жител, мъж на около 45-50 г. „Той е видял огромната чиния от порядъка на 500-600 метра. Човекът е с нормална психика, с нормално здраве и в нормално състояние”, обясни ученият. По думите му свидетелят е получил доста съществена загуба на време, докато чинията е била пред него.

Това е една от многото аномалии, които се случват у нас и заради които проф. Филипов и съмишленици ще сформират работна група по тяхното изследване. „Надявам се да получим одобрение от ръководството на Академията в създаването на работна група. Ние искаме да създадем обмяна на данни между различни държавни институти, защото това са неща, които засягат всички ни”, уточни специалистът с над 20-годишен опит в областта на астрофизиката и извънземния разум.

Ако тази тематика бъде официално призната в БАН, както се очаква да стане след първата по рода си у нас международна конференция за извънземен разум, учените ще могат официално да тръгнат по следите на НЛО, въоръжени с цялата налична техника.

„Имаме научния потенциал да докажем такива явления и аномалии, които се случват у нас”, убеден е проф. Филипов.

По думите му е пълно с реални факти, с много свидетелства и доказателства за извънземни в околностите на София – Банкя, Богров и т.н. „Аз говоря от гледна точка на науката. Ние не искаме да правим сензации или някакви измишльотини за отвличания и пр. Първо, аз не вярвам в тези неща, аз говоря за наука. За съжаление в България последните години сензациите по тази тема са много повече от реалните научни факти, поради което хората не могат да се ориентират и са заблудени в цялата тази суматоха”, допълва ученият.

След официалното сформиране на работната група пък учените очакват хората, които са се страхували досега да признаят, че вярват в извънземния разум, да го направят.

Постоянно при професора се стичат хора, станали свидетели на НЛО. „Идват всеки ден, трябва да ви кажа и отдавна знам, че това са реални неща. Но идват нормални хора. Аз, работейки в тази система от толкова много години, познавам хората и знам, когато някой е ненормален”, издава специалистът.

Някой от тях носят доказателства със себе си, които най-често са снимков или видеоматериал. Други пък канят експертите да отидат на мястото, където са били пришълците.

„Има места, където са кацали извънземни, и там могат да се изследват остатъците, следите от тях. Винаги там, където е наблюдавано НЛО, има доста съществено въздействие върху почви, околна среда и т.н. Това означава, че може да се отиде и да се правят вторични изследвания. Е, никой не е хванал чинията засега, де”, загатва с усмивка професорът.

По думите му над 20% от всички огромен на брой наблюдения на колегите му във Франция влизат в графата „необясними явления за съвременната наука”.

„Това не са само извънземни, но и явления, които в момента не се вписват в съвременната физика, в съвременната наука. Значи, едно, че може да се сблъскаме с тези пришълци, но другото е, че решавайки тези проблеми, ние фактически развиваме и науката, защото няма по-евтина лаборатория за науката от природата”, допълва проф. Филипов.

Дали България наистина е едно от най-често посещаваните от извънземни места на планетата – на този въпрос ще се опитат да дадат отговор още учените.

„Създавайки една сериозна систематика, събирайки данните, тогава мога да ви кажа дали ние сме на пътя на НЛО-тата или сме решили да си го измислим”, категоричен е проф. Филипов.

Причината да се смятаме за такова място може да се крие и в истерията след 89-та година, когато хората започват свободно да четат от забранената дотогава езотерична литература.

„Имаше един бум на измишльотини в онзи период. Обикновено този бум става, когато хората изпадат в една безтегловност, не знаят какво ще стане в утрешния ден и започват всякакви такива фантасмагории да се развиват. Тогава се навъдиха страшно много екстрасенси, страшно много гадатели започнаха да говорят, че ние сме богоизбрани, за да успокоят българина, защото ние пропадахме вертикално”, заключи още ученият.

http://www.trud.bg

НЛО ни оставя послания в полята на Лудогорието

Наш учен попадна в Топ 10 на вярващите в НЛО

Проф. Лъчезар Филипов: С нашите методи не можем да докажем, че на Земята има живот

БАН: Извънземните са около нас, говорихме с тях

Американски астронавт: САЩ крият извънземни

Лъчезар Филипов: В България няколко пъти е наблюдавано НЛО

 


Сходни връзки

Проф. Лъчезар Филипов: Огромно НЛО засечено над София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди