изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:29 EET
Червенокосите са отмъстителни, брюнетките - фатални    
Любопитно Косата акумулира лошотиите в живота ни и издава нашия характер

В древността хората отдавали много голямо значение на косата. Смятали, че тя е вместилище на душата. Неслучайно библейската легенда разказва, че необикновената сила на Самсон се криела именно в косата му. Един поглед към “прическата” на Медузата горгона бил достатъчен, за да се превърне човекът в камък. А древните египтяни слагали в гробниците на починалите не само ножици и гребени, но и ролки.

През Средновековието, когато хората живеели в състояние на постоянна тревога и пълна параноя, дългите коси се смятали за змии, които се вселяват в душата. Ако по-голямата част от населението била със светли коси, брюнетките били обявявани за вещици. А в страните, където преобладавали тъмнокосите, за нечисти сили нарочвали блондинките. В Англия бягали като от огън от зеленооките червенокоси жени.

Послушни кичури - широка душа

На добрия фризьор му е достатъчно да се докосне до косата на клиента, за да разкаже нещичко за характера му. Закачливите непокорни кичури принадлежат на доста избухливите хора. Техните притежатели са емоционални, весели, но по-добре да не им попадаш под горещата ръка.

Ако пък човек има послушни коси, които обаче се вият на меки къдри, душата му е широка, а сърцето - добро.
В комедиите и на карикатурите често срещаме разрошен персонаж с прическа “взрив в макаронена фабрика”. Всичко е вярно - притежателите на коси, растящи на всички страни, са хора нерешителни, разсеяни, неуравновесени.

А сега се вгледайте в шефа си. Ако той има твърди, тежки коси, едва ли ще имате шанс да подремвате пред компютъра през работно време! Това е решителен и целеустремен човек, който знае какво иска от живота и от подчинените си.

Меките и гъсти коси говорят за добродушие и добра физическа форма.
Ако сте отишли на преговори и сте заварили от другата страна на масата човек с равни, гладки коси, смятайте, че сте извадили късмет. По принцип това са хора с добър характер, много събразителни и сговорчиви.
От друга страна редките, рано побелели коси разказват, че собственикът им е преживял много - или физически заболявания, или душевни страдания.

Кого предпочитат джентълмените?

Разбира се, блондинките. При това от древни времена. В съзнанието всичко светло автоматично се отнасяло към възвишеното, към доброто. И обратното - тъмното се асоциирало с опасното, със стихийното. Златокъдрата Афродита противостояла на богинята на лова - брюнетката Артемида. Слънчевият Аполон - на чернокосия Вакх, вечно пиян, заобиколен от козелоподобните си спътници. Символиката е сложно нещо и не можеш да я разрушиш с разумни доводи.. И до ден-днешен положитените холивудски красавици са блондинки.

Психолозите предполагат, че привлекателността на светлокосите жени е свързана и с това, че те напомнят детски лица. А с децата се асоциират нежността, слабостта.

Фаталните красавици, деловите дами в киното по принцип се играят от брюнетки. На тях им се приписват качества на силни личности, енергия, ненаситна жажда за любов. Както впрочем и непостоянство.

Червенокосите дами пък се смятат за сложни натури. Казват, че много често те са отмъстителни и коварни. В това може и да има частица истина. Защото рижите са малцинство, а мнозинството никога не е приемало “белите врани” и ги е гонело от ятото. Затова какво им остава на тези червенокоси “бели врани”, освен коварно да си отмъщават?

С езика на жестовете

Женската ръка, галеща кичур коса, несъмнено принадлежи на кокетка. Тя сякаш показва на мъжа: “Виж, много ще е хубаво, ако ти правиш това!” Отмятането на косата назад с рязък жест също е известен метод на съблазняване. Ръката, пъхната в косите, издава дълбок размисъл.Хората, които крият очите си зад дълъг кичур, са срамежливи и скромни. Тревожните личности непрекъснато си играят с някой кичур от косата си. А навикът напрекъснато да се проверява в ред ли е прическата принадлежи на много предпазлив човек.

Диагноза по гривата

Ако към определянето на характера по качеството или цвета на косата можем да се отнасяме с доза условност, че и с ирония, то за състоянието на здравето по гривата може да се съди много по-уверено. В медицинската практика е внедрен метод на определяне на състава на макро- и микроелементите по късчета косми. Изследвайки например само пет сантиметра от косъма, лекарят може да определи здравословното състояние на пациента не само в дадения момент, но и за последната половин година. Капката кръв, дадена за изследване, говори само за това, какво става в организма днес. Косата пази паметта за всичко, което сме преживели. Затова един съвет: след тежко заболяване, силен стрес, големи неприятности идете на фризьор и се подстрижете колкото се може по-късо. Нека всичко лошо, което се е акумулирало в косата ви, си отиде от вас.

- Смята се, че белите, с цвят на лен коси са свидетелство за честност и добродушие.
- Светлоруси коси имат трудолюбивите и отстъпчивите жени.
- Тъмнорусата грива е признак на интелект.

http://www.blitz.bg/

Червенокосите жени правят най-много секс

Брюнетките са най-добри в леглото

Кой цвят на косата ни отива най-много?

Косата може да предвиди инфаркт

Грижа за косата – основни правила

Косата показва какво липсва на организма

За брюнетките с любов 

Мъжете все пак предпочитат брюнетки

Какво казва цветът на косата за здравето ви?

Защо мъжете предпочитат блондинки

Идеалната жена е блондинка с апартамент

Чаровната брюнетка Мария грее на корицата на новия Плейбой

 

 


Сходни връзки

Червенокосите са отмъстителни, брюнетките - фатални | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди