изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:34 EEST
Хора на изкуството: Няма разлика в назначенията на Пеевски и Бинев    
ОбществоСтотици хора, предимно дейци на културата, известни режисьори, актьори, излязоха на протест в центъра на София срещу назначаването на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии, предаде репортер на БГНЕС.

В 14 часа театрали, кинаджии, музиканти, писатели и прочие интелектуалци се събраха в градинката "Кристал", за да изразят несъгласието си с управлението на културните институции и най-вече с назначаването на Слави Бинев в комисията по култура в НС.

След като множеството запълни почти напълно знаковата градинка "Кристал", актьорът Йосиф Сърчаджиев, заедно с Владимир Люцканов, поведе хората към парламента с призиви: "Хайде всички с мен". При пристигането пред парламента актьорът стисна юмрук, вдигна ръка във въздуха и заяви: "Със сила и вяра, Бог е с нас. О, Господи, помогни ни!".

Това е повторение на това, което се случи преди година и половина, тоест между назначаването на Делян Пеевски в ДАНС и назначаването на Славчо Бинев за шеф на комисията по култура и медии, каза пред БГНЕС Владимир Люцканов, директор на Младежкия театър.

Александър Морфов бе категоричен, че няма общи теми, които да обсъжда със Слави Бинев. "За мен това е една парадоксална личност, но в нашата парадоксална държава всичко е възможно. Мисля, че нивото, което той би могъл да достигне е управител на плувен басейн, нищо повече", коментира режисьорът, след като вчера Бинев каза, че бил най-подготвен за поста председател на комисията по култура и медии.

Вчера именитият ни режисьор обяви, че напуска Народния театър "Иван Вазов", защото в знак на протест срещу управлението на държавата, срещу Слави Бинев, срещу Вежди Рашидов. "Аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов пред БГНЕС.

bgnes.com

 


Сходни връзки

Хора на изкуството: Няма разлика в назначенията на Пеевски и Бинев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди