изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:52 EEST
ПОКАЗНО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ: Орбан отправи обвинения към Брюксел и Маккейн    
По светаУнгарският премиер Виктор Орбан обвини Брюксел, че саботира проекта за газопровод "Южен поток". Той определи критиките на Джон Маккейн като атака срещу Унгария.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан обвини днес Брюксел, че саботира подкрепяния от Русия проект за газопровод "Южен поток", съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Орбан се опитва да осигури доставки на енергия и търговски изгоди за Унгария чрез сделки с Москва, но това предизвиква критики от западни правителства, според които той не би трябвало да се сближава с Русия, когато тя праща войски в Украйна.

Негови критици казват, че обявеното тази седмица решение на Москва да се откаже от "Южен поток" е неуспех за Орбан, макар и не толкова тежък, че да застраши властта му.

"ЕС полага безспирни усилия да подкопае тази програма", заяви Орбан в радио интервю.

Обявяването на руското решение за "Южен поток", който трябваше да доставя газ, минавайки под Черно море, а после на север през Централна Европа, завари унгарското правителство напълно неподготвено.

Орбан: Критиките на Джон Маккейн визират независимостта на Унгария

Виктор Орбан заяви, че острите критики, отправени към него от американския сенатор Джон Маккейн, са част от атака срещу независимостта на Унгария, предаде Асошиейтед прес.

Според Орбан коментарите на Маккейн, който го нарече "неофашистки диктатор" и го обвини в подкопаване на демократичните норми, се причисляват към поредица от нападки, мотивирани от разочарованието от факта, че от 2010 г. правителството в Будапеща вече не позволява на други да "скубят" унгарците.

Премиерът също така заяви, че е говорил с ръководителката на данъчната служба Илдико Вида, която е сред шестимата унгарски държавни служители, на които беше наложена забрана да влизат в САЩ заради подозрения в корупция.

Той й е казал да заведе дело за клевета, след като управляващият американското посолство в Унгария заяви в интервю, че САЩ имат информация за нередности в данъчната служба.  http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

ПОКАЗНО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ: Орбан отправи обвинения към Брюксел и Маккейн | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди