изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:11 EEST
ЕВРОМИЗЕРИЯ: Съкращават 2000 железничари и 220 влака, ако МФ не отпусне повече пари    
Икономика С определения нов бюджет и намаляването на субсидията за БДЖ с 40 млн. лв. ще сме принудени да съкратим 1500-2000 железничари, както и 220 влака. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия. по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия.

Парите в БДЖ ще бъдат заделени за плащания на заемите, които са около 600 млн. лв. Московски каза още, че ще покани синдикатите на разговори, за да се намери изход от ситуацията.

„Разговори със синдикатите са задължителни, защото има сключен колективен трудов договор, който не дава възможност на ръководството на БДЖ да уволнява служители едностранно”, каза министърът на транспорта.

Ако бъдат съкратени тези 220 влакове, това означава, че разписанието на БДЖ ще се свие с една трета. „Финансовото състояние на железниците е тежко. В момента БДЖ "Товарни превози" е с дългове от повече от 110 млн. лв. и това ме кара да мисля, че ще е трудно да го продадем”, допълни Московски пред депутатите.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ЕВРОМИЗЕРИЯ: Съкращават 2000 железничари и 220 влака, ако МФ не отпусне повече пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди