изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:54 EEST
Машинистът от адската катастрофа се спасил със скок от смъртта (СНИМКИ)    
Новини95 души пътували в пламналия влак, избягали панически

Машинистът от тежката катастрофа между влак и камион край Мурсалево на Е-79 успява да скочи навреме и да предупреди пътниците да се спасят. В ужас всички се разбягали, катерейки се панически по баира. За късмет жертви няма. Това съобщава struma.bg. По-рано изданието излезе с версията, че машинистът е загинал, но тя не се потвърди. Тежката катастрофа между влак и ТИР стана тази вечер около 19.00 ч. в района на село Мурсалево. Камионът, шофиран от 35-годишния Пьотър Смирак, движейки се по Е-79, за да избегне свлякла се скална маса, прави рязък завой, излиза от пътното платно и се преобръща, падайки върху жп линията. Шофьорът и брат му, 45-годишният Мирослав Смирак, успяват да изпълзят от тира, спасяват се, като, лазейки, се изкачват по склона. Само след секунди електрическата мотриса „Дезиро“, пътуваща по линията Кулата-София, се забива в резервоара на тира, последвал мощен взрив.



Машинистът успява да скочи и да предупреди пътниците да се спасят. Екип на Спешен цънтър - Благоевград начело с д-р Марков пръв стигна до мястото на инцидента. Линейката закара в благоевградската болница братята поляци. Те са били адекватни, по първоначална информация са с гръдни контузии и мозъчно сътресение.
Тирът е изпепелен от взрива. Движението по Е-79 бе блокирано. Огромни колони се образуваха от двете страни на пътя. На мястото пристигнаха МВР министър Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров. Ръководството на БДЖ също бе на мястото.



Движението на влаковете в участъка Бобошево-Кочериново бе спряно. 95 пътници е имало в катастрофиралия влак. Осигурени са автобуси, с които са извозени. Хората са в шок от преживения ужас.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Машинистът от адската катастрофа се спасил със скок от смъртта (СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди