изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:01 EET
София поиска от Гърция да претърси за ексшефа на ДАНС Петко Сертов    
Ред и сигурностБългария е поискала в официално писмо от Гърция да претърси своята територия заради изчезналия бивш шеф на Държавната агенция за национална сигурност, съобщи отлично информиран източник пред „24 часа” преди малко.


Автомобилът, с който се е движил Петко Сертов, е влязъл на територията на съседната държава, след като е бил засечен в Петрич. „Друг е въпросът дали Сертов е бил в „Опела”, който се оказа собственост на племенница на негов приятел.   http://www.24chasa.bg

Колата, с която изчезнал ексшефът на ДАНС, е на племенница на загинал негов приятел


Aвтомобилът “Опел Астра”, с който Петко Сертов е забелязан последно, е на 26-годишната Теодора Кондова, съобщи Нова телевизия.

Момичето потвърди тази информация, но отказа повече подробности и най-вече какви са отношенията ѝ с Петко Сертов.

Първа за връзката между Сертов и момичето говори журналистката Маргарита Михнева. Теодора Кондова е племенница на покойния зам.-председател на Зелената партия Александър Сурталов. Сурталов и Сертов са приятели от казармата. Контактите им продължават до смъртта на Сурталов, който е бил кмет на село Крапец.

“24 часа” научи още, че Сурталов и Сертов са били забелязвани в Крапец, и то в компанията на племенницата.

Преди да стане зам.-председател на Зелената партия, Александър Сурталов е избран за кмет на селото като представител на ДПС. През 2008 г. той напуска партията, в която е зам.-председател на областния съвет. Точно по това време Петко Сертов е шеф на ДАНС.

Александър Сурталов е известен с това, че е помагал на известния благодетел на бедните отец Иван от Нови хан.

На 31 октомври т.г. Александър Сурталов умира в катастрофа заедно с шофьора на колата, в която пътуват. Официалната версия е, че водачът на автомобила е употребил алкохол и не е успял да овладее автомобила. Произшествието станало край село Ваклино между Крапец и Дуранкулак. По информация на журналистката Маргарита Михнева обаче инцидентът със смъртта на Александър Сурталов не е случаен, а е инсценировка, за да бъде убит.

Приятелят на Петко Сертов беше разкрит и като агент на Държавна сигурност още през 2007 г. като член на ДПС, а след това и като кандидат за общински съветник на Шабла, издигнат от Партията на зелените. Той е сътрудничил с псевдонима Иванов към ДС в отдела за международни връзки от 1986 до 1990 г. Приятелят му Петко Сертов е офицер в службата от 1985 г.

През 2011 г. Александър Сурталов бе пребит от група младежи във Варна. Тогава пред “24 часа” той бе категоричен, че побоят е свързан с политика и най-вече с коментарите му във фейсбук.

Приятелят на Петко Сертов подава оставка като кмет на Крапец през 2009 г. с мотив, че се чувства безсилен да направи каквото и да е, защото всички негови предложения се блокират. Баща му е бил представител на България в СИВ.

http://www.24chasa.bg

 


 


Сходни връзки

София поиска от Гърция да претърси за ексшефа на ДАНС Петко Сертов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди