изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:29 EEST
ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Маргарита Михнева разкри стряскащи факти около изчезването на Сертов! Обясни за превод на милиони в швейцарск    
Интервюта

Разследващата журналистка Маргарита Михнева разполага със стряскащи факти около изчезването на първия председател на ДАНС Петко Сертов. Бившият ръководител на родното ФБР изчезна на 5 декември и оттогава е в неизвестност. Днес ПИК потърси г-жа Михнева за подробности по горещата тема.

 



- Г-жо Михнева, вчера медията ни публикува информация, че Петко Сертов е уведомил с SMS своите близки, че е жив. С каква информация разполагате към момента за изчезването на бившия шеф на ДАНС?

- Аз се добрах до същата информация, като тази, която публикувахте. Стигнах до нея, след като разговарях с хората от "Вивид Пауър", които са били разпитани в прокуратурата веднага след изчезването на Сертов.

(В предишно интервю за ПИК Михнева разкри, че работодателят на Сертов - Ангел Божилов е бил даден на съд в Гърция във връзка с дело за 15 млн. евро.

"Офшорната фирма "Вивид Пауър" е купила от борсата на Гърция ток за 15 млн. евро, но след това не ги е платила. В течение на сделката е бил Петко Сертов. Този ток е бил продаден в Турция отново на негова фирма. Председател на борда на "Вивид Пауър" е Димитър Ламбовски (бивш депутат от НДСВ). Преди това тази фирма е била на Румен Овчаров", посочи Михнев-бел. ред).

- Какво още знаете по случая?

- На 12-ия час след изчезването си, Сертов е пратил хабер от съседна на Гърция европейска държава, че е добре. След това съдбата му продължава да е неизвестна.

- Защо толкова често атакувате Ангел Божилов, който е работодател на г-н Сертов?

- Разполагам с неопровержими факти не само за Божилов, но и за неговия пиар Иван Владимиров Кутевски - Агент Антонио на Второ главно управление от 1986 г. Питам - Антонио, защо мълчиш, че освен пиар на Ангел Божилов, си бил назначен лично от него и за директор на фирмата ОЕТ в Истанбул.

Антонио, защо мълчиш, че Божилов си е получил милионите в Истанбул за това, че е продал крадения ток от гръцката НЕК на турската? 

Парите са преведени в швейцарска банка.

Антонио, защо съдружника ви от "ОЕТ" Исмаил Турал бе изхвърлен от третия етаж на офиса в Истанбул и едвам оживя?

Антонио, защо всички от фирмата "ОЕТ електрик енерджиси топтан сатис ИТ. ВЕ" ООД регистрирана в Турция, мълчите за показанията дадени пред турската прокуратура и пред главния прокурор на Истанбул.

Антонио, защо мълчиш за срещата уредена от Петко Сертов в ресторант "Кастело" между Божилов и третия секретар в Американското посолство?

Антонио, защо с твоя началник Божилов твърдите, че Петко Сертов е излязъл в дълъг отпуск, а на 12-ия час жена му Емилия го обявява за издирване, нали бяха добро семейство?

Бяха ли уговорени тези 12 часа, за да подлудите МВР, което започна да търси Сертов по канавки, дерета и планини?

Антонио, кога ще дадете показания пред българската прокуратура, защото такива вече сте дали пред гръцката и турската прокуратура?

- Изнасяте любопитни факти. Наясно ли е с тях българската прокуратура?

- За улеснение на главния прокурор Сотир Цацаров, цялата информация за документите свързани с нещата които ви казах я има в Турция. Адресът на фирмата "ОЕТ" в Турция, която е платила на Ангел Божилов милионите, е Истанбул, улица "Хавачи Музаффер Ердонмезсок" №9/2.

Интервю на Ивайло Крачунов

http://pik.bg

 


Сходни връзки

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Маргарита Михнева разкри стряскащи факти около изчезването на Сертов! Обясни за превод на милиони в швейцарск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди