изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:52 EET
Орбан обвини САЩ, че се бъркат в Централна Европа    
По света Унгарският премиер Виктор Орбан обвини във вторник САЩ в намеса във вътрешните работи на страните от Централна Европа, определяйки като "претекст" обвиненията в корупция, отправени от Вашингтон срещу Будапеща.

"Съединените щати не се задволяват с намесата, но и въздействат активно върху политическия живот на страните от Централна Европа", казва Орбан в интервю за края на годината, излъчено по държавната телевизия M1 във вторник вечерта. "Ние навлязохме в нова ера".

Климат на студена война се установява между САЩ и Русия заради конфликта в Украйна, заяви унгарският премиер, казвайки, че страната му (член на Европейския съюз и НАТО) трябва да "остане извън това".

Те искат да ни въвлекат в конфликт, в който ние няма какво да спечелим", настоява той.

В средата на октомври Вашингтон обяви за нежелани на своя територия шестима висши унгарски служители, поради съмнения за корупция. Те не бяха обявени, но няколко медии цитират името на ръководителката на унгарската данъчна служба.

"Всеки мислещ човек знае, че твърденията за корупция са само претекст", каза Орбан. "Съединените щати искат да влияние".

Президентът на САЩ Барак Обама посочи през септември Унгария сред страните, които потискат гражданското общество.

В началото на декември бившият републикански кандидат за Белия дом Джон Маккейн нарече Виктор Орбан "неофашистки диктатор" пред Сената. "Независимостта на Унгария е атакувана", отговори Орбан по държавното радио. /АФП
bgnes.com
 


Сходни връзки

Орбан обвини САЩ, че се бъркат в Централна Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди