изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:37 EEST
АВИОБАЗАТА В БАЛЧИК БЕЗ ШАНСОВЕ ДА СТАНЕ РЕНТАБИЛНО ГРАЖДАНСКО ЛЕТИЩЕ    
Новини

Авиобазата в Балчик няма шансове да стане рентабилно гражданско летище. Най-големият проблем е намирането на инвеститор, каза кметът на Балчик Николай Ангелов пред БНР, цитиран от Investor.bg.



„Все още военното летище е в активите на летище София - половината, тъй като част от сградите останаха към Министерството на отбраната и няма никакво движение. С изключение на това, че имаме вече мобилни митнически екипи, така че малки самолети могат да бъдат посрещани и обработвани на летище Балчик. Говоря за малки частни самолети с до 19 места”, обясни той.

Според Николай Ангелов летището в Балчин не може да стане гражданско и заради близостта на други две големи летища - във Варна и Констанца.

През 2011 г. правителството реши неактивното военно летище в Балчик да стане гражданско. Тогава министрите заявиха, че промяната в предназначението на аеропорта ще подобри авиоуслугите по българското Черноморие, особено през активния туристически сезон.

Впоследствие бе създадено и държавно дружество „Летище Балчик”, а малко по-късно правителството възложи на „Летище София” експлоатацията, управлението и поддържането на летищен комплекс „Балчик".

Авиобазата е разположена на 800 м източно от кв. „Левски” на Балчик върху площ от 4600 дка. Пистата за излитане и кацане е с размери 2500 м на 60 м, като има възможност за удължаване в северна посока до 3500 м. НДТ

 

 


Сходни връзки

АВИОБАЗАТА В БАЛЧИК БЕЗ ШАНСОВЕ ДА СТАНЕ РЕНТАБИЛНО ГРАЖДАНСКО ЛЕТИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди