изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:34 EEST
Касапницата в "Шарли Ебдо" се разиграла на планьорка (ВИДЕО)    
По светаТерористичното нападение в редакцията на френското сатирично списание \\\"Шарли Ебдо\\\" е станало по време на планьорка, съобщава френският Le Parisien. По това време в офиса се намирали всички водещи журналисти, четирима от които загиват веднага при нападението. Това са карикатуристът, редакторът и директорът по издателската дейност Стефан Шарбоние – Шарб (47 г.) и художниците Жан Кабу (76 г.), Бернар Верла - Тиню (57 г.) и легендарният Жорж Волински (79 г.).



Според експерти престъпниците са избрали времето не случайни и съдейки по показността и бруталността на нападението, то е било внимателно подготвено.

Като основна версия за атаката полицията разглежда публикуването на карикатура срещу лидера на \\\"Ислямска държава\\\" Абу Бакр ал Багдади. Тя е качена на сайта часове преди жестокото нападение.

В резултат на кървавата стрелба загиват 12 души. Още 10 са тежко ранени и състоянието им е критично.

***************
Стрелците от редакцията на „Шарли Ебдо“ викали жертвите си по име! Тази шокираща история разказва един от очевидците на клането пред Sky News. Това означава, че джихадистите вероятно са били набелязали мишените си предварително.Както БЛИЦ съобщи по-рано, няколко въоръжени с калашници мъже с черни качулки - двама или трима, нахлуха в редакцията на френското сатирично списание и откриха продължителен огън. По непотвърдени данни те са имали и гранатомет. След това избягаха и все още не са заловени от полицията.

Жертвите на касапницата са общо 12, тежко ранени са 10, 4-ма от които с опасност за живота. Сред убитите е и полицай, който е разстрелян от упор, шокиращо видео на екзекуцията се появи в Youtube.


http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Касапницата в "Шарли Ебдо" се разиграла на планьорка (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди