изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:52 EET
Как аспиринът влияе на зачеването?    
Здраве Плодовитостта става все по-възпрепятствана с поколенията. Много млади двойки изпитват трудности при зачеването. Дали заради вредните храни, които ядем или заради все по-застаряващото население, но възпроизводителните възможности на много хора наистина са под въпрос.

Eдно ново проучване, публикувано в списание The Lancet установява, че ниските дози аспирин могат да повишат плодовитостта на жената и да подобрят шансовете й за зачеване. Предполага се, че тези резултати са налице заради способността на аспирина да увеличава притока на кръв към детеродните органи.

За да проведат изследването, учените снели анамнеза на повече от 1000 жени, претърпели спонтанни аборти, както и такива с репродуктивни проблеми.

Разделили жените на две групи. На жените от едната група им били давани ниски дози аспирин всеки ден, а на контролната група – плацебо.

Напредъкът на двете групи бил проследен в продължение на 6 месеца като през това време всички жени се опитвали да заченат.

Не били отбелязани съществени разлики при загубата на бременности и при двете групи. Но за жените, които са имали скорошен спонтанен аборт учените отчели, че шансовете им за повторно зачеване значително са нараснали след употребата на аспирин в минимални дози.

78% от тези жени забременели по време на проучването в сравнение с 66% от тези, взимащи плацебо.

Близо една трета от бременностите завършват с аборт, повечето от тях в самото начало на бременността. В повечето случаи това се дължи на лошо кръвоснабдяване. В тези случаи ниските дози аспирин, който има разреждащо кръвта свойство, може да бъде изключително полезен.

Ниските дози аспирин помагат на органите да са по-добре оросени. Важно е репродуктивните органи да са добре снабдени с кръв, както и плацентата. Правилната циркулация е от значение и за доброто удебеляване на маточната стена, за която трябва да се захване плодът.

Аспиринът може да повлияе няколко аспекта на възпроизводството, включително зачеване, ранна загуба на плода, мъртво раждане, прееклампсия и плацентарна недостатъчност.

В много случаи не може да се отчете какво точно е предизвикало аборта, така че е трудно и жените да бъдат подпомогнати по-конкретно. Тъй като се смята, че повечето аборти са заради недобро кръвоснабдяване на плода и детеродните органи, аспиринът би могъл да се окаже добър помощник за майки с репродуктивни проблеми.

Преди да приемате каквито и да е медикаменти, включително аспирин, се посъветвайте с вашия лекар!

http://www.az-jenata.bg

Зимни афродизиаци за повишаване на либидото
Още любопитни факти за секса и жените
Непознати факти за спермата
Шансът за близнаци е най-голям между 35 и 39 г.
Най-честите причини за стерилитет при жените
Едни от най-честите митове за забременяването
Наносперматозоиди ще лекуват безплодието
Трикове за бързо забременяване
Най-честите митове за зачеването
Искате син? Любете се много!
Мъжете проговарят за стерилитета
104 пъти секс, за да стане бебе
Бременна ли съм - признаци
Лошите момичета раждат гении
Репродуктивността и зачатието в хороскопа
ТАБЛИЦА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ ПОЛА НА БЕБЕТО
На пушачите им се раждат момичета

 


Сходни връзки

Как аспиринът влияе на зачеването? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди