изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:04 EEST
1 милион тръгват в "Марш на солидарността" (НА ЖИВО)    
По света Около 1 милион души, сред които десетки световни лидери, са в редиците на \"Марша на солидарността\" в Париж, който започва на \"Площада на републиката\", изпълнен вече до краен предел. Републиканския марш е против тероризма и в памет на жертвите в тридневната драма с вземането на заложници и разстрела на журналистите от редакцията на \"Шарли ебдо\".

Инициатор на шествието е френският президент Франсоа Оланд. Към него се присъединиха германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, външният министър на ЕС Фредерика Могерини, председателят на Европарламента Мартин Шулц и още много световни лидери. България е представена от премиера Бойко Борисов и председателят на ПЕС Сергей Станишев.

Шествието, протичащо при изключителни мерки за сигурност, се движи в две колони, а процесиите се оглавяват от членове на семействата на убитите при атаката срещу редакцията на списание \"Шарли Ебдо\" и кашерния магазин в Париж. За три във Франция загинаха 17 души.
 


Сходни връзки

1 милион тръгват в "Марш на солидарността" (НА ЖИВО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди