изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:07 EET
РУСИЯ НИ РИТНА ЗА "ЮЖЕН ПОТОК", ЕС СЕ ИЗВЪРТЯ - ЩЕ КУПУВАМЕ РУСКИ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ    
По света

Марош Шефчович: ЕС е готов да купува газ от Турция



ЕС е готов да разгледа предложението на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер за покупка на 50-60 млрд. куб. м. руски газ от Турция, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, съобщи ТАСС.

Той е на посещение в Москва. "Работата по енергийния диалог Русия-ЕС ще бъде възобновена в рамките на месец", заяви руският министър на енергетиката Александър Новак след среща с Шефчович. Новак заяви, че двамата са обсъдили "Турски поток", както и въпросите за газа и електроенергетиката.

Енергийното сътрудничество между Европейския съюз и Русия ще бъде обсъдено на срещата на външните министри на ЕС на 19 януари, добави Шефчович. В същото време той заяви, че предложението да се прехвърли продажбата на руски газ от Украйна в Турция нанася щети по имиджа на "Газпром".

По-рано президентът на "Газпром" Алексей Милер заяви категорично, че "Южен поток" е затворен като проект, а на дневен ред е "Турски поток". Той призова ЕС да създаде необходимата инфраструктура за доставката на руския газ от турско-гръцката граница, където ще бъде изграден новия хъб.

За да се спазят сроковете, работата по изграждането на новите газопроводи в страните от ЕС трябва да започне още сега, заяви Милер. "Нашите европейски партньори са информирани за това и тяхна задача е създаването на необходимата газопреносна инфраструктура до границите на Турция и Гърция", поясни още той.

„На 1 декември 2014 г. по време на посещението си в Анкара руският президент Владимир Путин обяви, че проектът "Южен поток" е приключил и на негово място ще се изгради нов тръбопровод със същия капацитет, който ще свързва Русия и Турция по море.  http://www.trud.bg

Алексей Милер: Проектът Южен поток е приключен, на дневен ред е Турски поток

 


Сходни връзки

РУСИЯ НИ РИТНА ЗА "ЮЖЕН ПОТОК", ЕС СЕ ИЗВЪРТЯ - ЩЕ КУПУВАМЕ РУСКИ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди