изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:45 EEST
ЗА НАД 11 МЛН. ЛЕВА Е ИНВЕСТИЦИЯТА В НОВИЯ ЗАВОД НА „БУЛМАТ“    
Новини

Предстои изграждането на нов завод на фирма „Булмат“, която закупи 36 000 кв. м в района на бившите казарми в Добрич. Ето какво сподели управителят на фирмата-инвеститор Веселин Велев:



-          Г-н Велев, на какъв етап е изграждането на новия завод на „Булмат” ООД?

-          В момента сме на етап финализиране на документите за подпис т.е. ние минахме цялата процедура по избор на архитектурно бюро, което да направи проектирането, избор на главен изпълнител. Тази седмица предстои да приключим с всички документи, които ще обвържат главния изпълнител  с изпълнението на проекта  - договор, застраховки, гаранции и други съпътстващи вътрешни документи.

-          Припомнете на каква площ ще се изгражда заводът, който е в индустриалната зона в района на бившите казарми…

-          Ние закупихме терен от 36 000 квадратни метра в тази зона, като проектът е предвиден да се разработи на два етапа – първия етап, който се реализира сега, и втори етап, за който няма определени срокове, а в зависимост от пазарите ще се прецени кога точно да се реализира. На първия етап теренът, който ще застроим, е около 2 000 квадратни метра с прилежащата инфраструктура – пътища, ВиК, ел, паркинги и т.н.

-          Какъв е размерът на инвестицията на първия етап?

-          Инвестицията за строежа е около 9 млн. лева, а за оборудването – 1 млн. евро или общо между 11 и 12 млн. лева. Инвеститорът е „Булмат” ООД в партньорство с „Неопер” -  германо-швейцарска фирма, която е лидер в производството. Вече една година откакто направихме обединение на „Булмат”, „Неопер”, „Индустриас матеу”, заедно с нашето обединение в Мексико, което е логистичен център, и техните поделения за производство в Индия, Китай, Италия, Дания, Германия и т.н. По този начин се превърнахме в най-големия производител на гъвкави съединения за вода в цял свят.

-          Кога се очертава да се направи първата копка?

-          Тази седмица ще се определи датата. Не мога да кажа точната дата, тъй като зависи от времето. Нашият график за завършване на самата инвестиция е осем месеца. До края на година се очаква заводът да стане факт.

-          Колко работни места ще бъдат разкрити?

-          Още от миналата година започнахме да разкриваме работни места, тъй като вече започнахме да усвояваме някои от новите производства, които ще бъдат реализирани в новата производствена база. Наехме над 20 души в рамките на миналата година, за да можем да ги обучим, да усвоим процесите и, когато се преместим там, да бъдем напълно готови. След преместването ще имаме необходимост от допълнително наемане на хора, като се очаква екипът на фирмата да достигне около 150 души, при 115 сега.

-          Какви ще са новите производства!

-          Новите производства са свързани с нашето изделие. Ние произвеждаме гъвкави съединения за вода, които влизат във водопроводните инсталации и една голяма част от тях влизат в смесителните батерии, които имат всички вкъщи. Новото производство е на шлаухи към душовете или кухненските смесители. След като влезем в новата производствена сграда, ще започне и производството на аератори, каквито има всеки един смесител.

-          Това е гама от продукти, които имат много широко приложение в цял свят. Това означава ли, че имате гарантирани пазари?

-          Няма домакинство, което да няма такъв продукт. Нашите продукти се продават в цял свят. Ние изнасяме в над 60 държави в света- Южна Америка, Централна Америка, Европа, Африка, Близкия Изток. Новите продукти също ще бъдат на тези пазари. Имаме постоянни партньори.  Обединявайки нашите производства – на „Неопер” и нашето, ставаме много по-интересни за нашите клиенти, защото доставяме голям брой номенклатури. Съответно, марките, които предлагаме на пазара, са доказани като качество, имат съответното име и авторитет. Основната ни цел е да поддържаме качеството, така че клиентите ни да останат доволни.

-          На втория етап какво ще се случи?

-          Тогава предвиждаме много по-масово производство на шлаухи и аератори. Не можем сега да кажем каква ще е застроената площ, но ще зависи от пазарите – както площта, така и моментът, кога това ще се случи.

НДТ

 


Сходни връзки

ЗА НАД 11 МЛН. ЛЕВА Е ИНВЕСТИЦИЯТА В НОВИЯ ЗАВОД НА „БУЛМАТ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди