изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:33 EEST
Киев подготвя силово решение на ситуацията в Донбас    
По светаКиев работи за решение на конфликта в Източна Украйна по пътя на силата, смята постоянният представител на Русия в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Андрей Келин. „Има рискове за сериозно изостряне на събитията – виждаме немалко признаци за това, че Киев работи за решение на въпроса по пътя на силата“.

За това, както смята Келин, говорят действията на украинските власти в последните дни. „Провежда се ротация на военния контингент, върви вече четвърта вълна на мобилизацията, която ще бъде последвана от пета и шеста, приема се огромен военен бюджет“, каза Келин, цитиран от ТАСС.

В петък в Минск се провали последния кръг на преговорите на контактната група за конфликта в Украйна, в който трябваше да участват представители на Киев, ДНР, ЛНР, Русия и ОССЕ. В столицата на Беларус украинската делегация така и не пристигна.

Дата за следващия кръг на преговорите на групата не е насрочена. Източник прогнозира пред агенцията, че „ще има дълга и напрегната пауза в преговорите“.

Съветът за сигурност на ООН ще проведе среща за кризата в Украйна идната сряда – 21 януари, информира източник, предаде ТАСС. Както съобщи дипломатическият източник от щабквартирата на световната организация, искането за провеждане на среща е подадено от Литва – една от непостояннияте страни-членки на Съвета за сигурност на ООН.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Киев подготвя силово решение на ситуацията в Донбас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди