изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:25 EEST
НЕВМЕНЯЕМ БИЛ НАРКОМАНЪТ, УБИЛ БАЩА СИ В БОЛНИЦАТА    
Ред и сигурност Делото срещу 18-годишния Димитър Балабанов от Генерал Тошево, който на 23 август миналата година преби до смърт баща си и рани тежко майка си в болницата в Добрич, е прекратено, съобщи за НДТ говорителят на Окръжна прокуратура Милена Любенова. 

Причината е, че е установено, че по време на извършване на престъплението младежът е бил невменяем.
Постановлението за прекратяването е изпратено по компетентност на Районната прокуратура в Генерал Тошево, за да се вземат принудителни медицински мерки спрямо Димитър.
Според запознати, най-вероятно младежът, който е наркозависим, ще бъде настанен за лечение в специализирано заведение.
Припомняме, че трагедията се разигра в болницата в Добрич. Първоначално момчето е било прието в Центъра за спешна помощ със съмнения за употреба на стимуланти, след което е било пренасочено за хоспитализация към Първо вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Майката Емилия останала при болния като придружител, а бащата Недко Балабанов и лекуващият лекар излезли от стаята, но скоро се върнали, защото чули виковете на жената. Заварили майката повалена на земята, удряна от сина. Бащата се притичал на помощ, а лекарят отишъл да извика болничната охрана.
Служителите на охраната заварили бащата също повален на земята, като синът го удрял с крак по главата. 52-годишният мъж почина. Майката бе в тежко състояние с хематом на главата и бе настанена в реанимацията.
Тя оцеля и по-късно бе изписана от болницата.
Обвинението срещу младежа бе за причинена смърт по непредпазливост в резултат на умишлено нанесена тежка телесна повреда на бащата. Другото обвинение бе за умишлено нанесена средна телесна повреда на майката.
Непосредствено след като му бе наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе възложена съдебно-психологична и психиатрична експертиза, за да се прецени дали е бил адекватен по време на престъплението. Арестуваният Димитър, който буйстваше в ареста, бе преместен в Центъра за психично здраве в Добрич, а по-късно в Специализирани болници за активно лечение на лишени от свобода в Ловеч. Според специалисти, Димитър не е можел да контролира действията си и последствията от тях. Те считат, че такова състояние не се получава в резултат на употреба на наркотици, а говори за тежко психично заболяване. НДТ
 


Сходни връзки

НЕВМЕНЯЕМ БИЛ НАРКОМАНЪТ, УБИЛ БАЩА СИ В БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди