изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:57 EET
Welt am Sonntag вещае страшна катастрофа за Европа след изборите в Гърция    
Европейски съюзС жесток челен удар между два спортни автомобила сравнява последствията за валутния съюз в Европа от евентуално неразбирателство между очертаващата се за победител на изборите в Гърция СИРИЗА и тройката международни кредитори, германският Welt am Sonntag. Както БЛИЦ вече съобщи, СИРИЗА набира между 33.5 - 35.5 по данни на първия Exit poll.


„Гърците искат отписване на дълга, а партньорите й в еврозоната решително отхвърлят такава възможност. Ако никой от тях не се предаде, то Европа ще претърпи катастрофа. Ситуацията е като две спортни коли, движещи се една срещу друга. Тази, която първа спре или завие, губи. Така, валутният съюз предстои да се изправи пред най-голямата психологическа война във своята история – борбата около гръцкия дълг, чийто изход е непредсказуем”, пише изданието.

„Първият автомобил е управляван от Ципрас, който вероятно ще победи на изборите. Той изисква значително отписване на дълга и отказ от курса на строги икономии, за да спаси гърците от „хуманитарна катастрофа”. В другия автомобил газта натискат международните кредитори. Те са против отписването на дългове и настояват на продължаване на реформите. И за двете страни в тази рискована партия е важно да не изпускат нервите си, тъй като първият проявил страх губи. Ако никой не свърне от пътя, то ще се случи катастрофа – изход на Гърция от еврозоната с непредсказуеми последствия за валутния съюз”, отбелязва Welt am Sonntag.

Междувременно гръцкият президент Каролос Папуляс, който гласува в Янина, откъдето е родом, предупреди, че страната я очакват тежки години и прозова гърците да изберат най-добрите в парламента.
http://www.blitz.bg

Първи екзит пол в Гърция: начело СИРИЗА
Сириза води на изборите в Гърция, сочат първите резултати от екзит-пол проучванията
Съдбоносни избори в Гърция: 4 възможни сценария
 


Сходни връзки

Welt am Sonntag вещае страшна катастрофа за Европа след изборите в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди