изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:18 EEST
Акад. проф. Григор Велев пред БЛИЦ: СИРИЗА ще пледира за нов ред в ЕС    
Интервюта Проф. Григор Велев е основател и председател е на Сдружението на националния елит „Строители на нова България”. Той е съучредител на партията Обединение на българските националисти „Целокупна България”. През 2006 г. се кандидатира за президент на изборите. Автор е на книгата „Национализмът”.

- Проф. Велев, как ще коментирате изборните резултати и убедителната победа на крайнолявата СИРИЗА?
- СИРИЗА е една партия, която е създадена през 1993 година. В нея се включват три компонента – десни комунисти, социал демократи и гръцки националисти. Всички са с т. нар. ляво мислене в гръцкия политически живот. Крайно левите декларации на тази партия показват, че те ще пристъпят към искане на ревизия на сключените договори от нова демокрация в резултат на което в Европа има сериозно безпокойство от бъдещето на Гърция в ЕС.

- Как ще се отрази това на България?
- Тази промяна ще се отрази преди всичко на гръцкия народ, а оттам и на нас, като тяхна съседка. Гърците вече имат 30% безработица, техният стандарт е паднал, показва се наличие на един процес на олевяване на гръцкото пространство, предстоят много сериозни колизии между ЕС и Гърция. Що се отнася до по-ранни декларации, че ще напуснат еврозоната, последните анализи показват, че това няма да се случи. Най-интересното е, че Цириза ще пледира за един нов ред в ЕС. Какъв ще бъде той, тепърва ще узнаем.

- Какви са вашите прогнози?
- Освен „заклинанията” им за тези ревизии на договорите със Запада, те ще пледират и за опрощаване на част от този гигантски дсъг, който Гърция има или по-скоро за опрощаване на кредитите, отпуснати от ЕС. Това е нещо, за което пък Европа едва ли ще се съгласи. Очакваме една много напрегната политическа обстановка на противоречие. Едва ли ЕС ще се съгласи с тази крайно ляво финансова рамка, която предлагат.

Мира НАЙДЕНОВА
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Акад. проф. Григор Велев пред БЛИЦ: СИРИЗА ще пледира за нов ред в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди