изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:15 EEST
ДА ПОМОГНЕМ НА 8-ГОДИШНАТА КАЛОЯНА    
Новини Чаровницата, чиято история ви разказахме в дните преди Коледа има нужда от добрината ни и подкрепата ни, след като претърпя успешно сложна операция в турска клиника

Историята на 8-годишната Калояна Енчева, която ви разказахме в броевете си преди новата година, трогна много хора, които помогнаха да се съберат средства за скъпата операция на тумора в турска клиника. Днес обаче след тежката оперативна намеса все още детето има нужда от добрината на хората, за да успее успешно да се пребори с болестта. Родителите й - Павлина и Енчо Енчеви, благодарят на всички, които са ги подкрепили според възможностите и силите си в трудния за тях момент - спасяване живота на единственото им дете, но отново се обръщат към всички добри хора с молба за помощ.

След като забелязват проблем със зрението на детето си, майката и бащата водят дъщеря си на лекар и от изследвания се установява, че Кали има тумор в мозъка. Следва веднага назначение и операция в софийска клиника. Кали бързо се възстановя и дори се връща в клас, но радостта на семейството е за кратко. За по-малко от два месеца Кали отново започва да не вижда и това налага нови прегледи и изследвания, с които се установява, че туморът се е възстановил. Именно това накара родителите на момиченцето да вземат решение следващата операция да не е в България, а в турска клиника и се обърнаха за помощ към добрите хора. „Извикаха ни през декември на преглед в турската клиника, но докато бяхме там състоянието на Кали се влоши. Тя имаше температура и получи и мозъчен инсулт в следствие на което се обездвижи лявата половина на тялото й – не можеше да движи лявата си ръчичка и краче” – връща през сълзи лентата на кошмара майката. Всичко това кара лекарите да предприемат операция по спешност, като на майката и бащата казват, че не дават гаранция за изхода. „Слава богу, операцията мина и професорът, който оперира детето ми, ми разреши да бъда при нея в реанимацията, защото каза, че има изключително силна връзка между нас и това може да й даде сили” – разказва още Павлина. Майчината сила е тази, която помага на момиченцето да отвори очи след тежката операция. Лекарите казват на семейство Енчеви, че туморът е от изключително рядък вид – тератома 4 степен, който в медицинските среди бил наричан Чудовището. „Обясниха ни, че такива тумори били рядкост и били по рождение. Образували се още в ембрионална възраст и се получавали от грешен код при деленето на клетката. Обикновено проявата била в по-късна възраст и предимно по половите органи и при жени, и при мъже. Професорът, който оперира Кали, каза, че за първи път вижда толкова голям тумор от този вид и то в мозък на малко дете” – през сълзи продължава разказа си, изстрадалата, но решена да се пребори за детето си, майка. Пораженията, които Чудовището е нанесло на Кали е това, че детето няма да вижда с дясното око, но специалистите давали надежда да вижда с лявото око и да се възстанови движението на лявата засегната половина от инсулта, за което обаче ще е нужна продължителна и скъпоструваща терапия.

„Операцията бе на стойност 46 хил. евро, като от сметката на Кали заплатихме 35 хил. евро, които се събраха, а разликата бе поета от Фонда за лечение на деца в чужбина. Сега отново разчитаме и на Фонда и на добрината на хората, защото терапията ни казаха, че ще е минимум 6 месеца, като ще се наложи по всяка вероятност и радиолечение, което също се прави само в Турция. Общо отново за рехабилитация ще са ни нужни около 45 хил. евро” – казва П. Енчева.

Всеки, който иска да помогне на семейство Енчеви, може да го направи според възможностите си на разкритата дарителска сметка.

Калояна Енчева Енчева

IBAN: BG22 TTBB 9400 5526 8331 07

BIC: TTBBBG22

Societe Generale Expressbank

С майката на момиченцето Павлина можете да се свържете на тел. 0898 524 690

 


Сходни връзки

ДА ПОМОГНЕМ НА 8-ГОДИШНАТА КАЛОЯНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди