изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:04 EEST
За какво ни предупреждават сънищата    
Любопитно За сънищата, предвещаващи на великите личности поражения и победи, е чувал всеки. Пророчески сънища обаче се явяват на всички - трябва само да се научим да “превеждаме съновидението” на обикновен език.

Просто като интуицията

Колкото по-ярък е човекът, толкова по-ярки и интересни са и сънищата му. Историята е изпъстрена с примери за сънища на царе, военачалници и други хора от върховете, които са съумели да окажат влияние на хода на световните събития. Така според сведения на Херодот Египет се избавил от владичеството на етиопския цар. Веднъж на него му се присънил сън, че трябва да съсече на две всички египетски жреци. “Боговете се отвърнаха от мен, щом ме тласкат към такова кощунство!” - с ужас си помислил суеверният цар и незабавно напуснал Египет.

В наше време политиците сигурно също придават значение на своите сънища, само че много старателно прикриват това. И не правят добре - защото сериозните учени отдавна са доказали, че сънищата заслужават най-голямо внимание, тъй като насън нашата логика спи и на преден план излиза интуицията. Именно тя е способна да ни подскаже онова, което разсъдъкът ни не може да разбере. Накратко - пренебрегването на сънищата е неразумно. Друго нещо е, че не бива да ги разбираме буквално, защото образите от съновиденията си имат свой особен език.

Езикът на поетите и елтехниците

Към днешна дата най-правдоподобната и последователна теория, обясняваща множеството загадки на съня, е теорията за метафорите. Според нея сънят ни говори с езика на намеците, емоциите и образните сравнения, които ние постоянно използваме в обикновения живот. Това са и стихове, и крилати фрази, и дори обикновените ругатни.

Богатият арсенал от намеци и метафори, които употребяваме всекидневно, за да разкрасим речта си или дори за да наругаем някого, през нощта започва да живее свой втори живот, проявявайки се в съня ни във вид на ярки, оживени картинки. Според тази теория напрегнатите отношения в семейството например може да се покажат в съня ни във вид на оголен проводник.

Образите в сънищата са многопластови, а съблазънта да се хванем за първия смисъл е много голяма. На пазара се появиха многобройни съновници, в които има твърде елементарни изявления от рода “сватба” означава нещо добро, “погребение” - нещо много лошо.

Новите дрехи на царя

Отдавна се знае, че сънищата не са толкова разнообразни, колкото ни се струва. Повечето от нас нощем виждат едни и същи образи - хора, къщи, коли. Едни от най-разпространените образи в сънищата безусловно са дрехите. И наистина колко хора са се видели насън голи сред огромна тълпа или с домашни дрехи в разгара на тържествен прием? Нищо удивително няма в това, тъй като дрехата е символ на имиджа на човека, на неговото положение в обществото.

Всеки намек за промяна в статуса или просто неувереност в себе си неизбежно предизвикват цяла поредица от подобен род пикантни видения. Между другото ако голотата насън не ви смущава и не предизвика у околните здрав смях, това означава, че получавате указание за откровеност и откритост. Но ако станете обект на конфликт, сънят ви подсказва, че именно това ваше качество наяве може да доведе до истински скандал.

Ако нощем вие неясно защо сте обърнали внимание на своя костюм или на някакъв детайл от него, това не е случайно. Ако нещо в дрехите ви не е наред, това предвещава реални проблеми с репутацията ви. Красивата дреха ви съобщава, че вашата самооценка трябва да е по-висока. Покупката на нов тоалет пък предсказва настъпването на важни промени.

Ако парите падат отнебето

“Сънувах, че вървя нанякъде, в ръцете ми имаше шапка, а в нея падаха монети. Всичко щеше да е добре, но шапката се напълни догоре, а парите си останаха дребни” - сподели с мен един познат в труден за него период. Народната мъдрост гласи: “Щастието не е в парите, а в тяхното количество” Това твърдение е напълно приложимо към нашите сънища - ако докато спите, получите голяма сума пари, която ви е зарадвала, значи сте поели верния път във всекидневните си дела и имате всички шансове за успех.

Останалото вече зависи от вас - дали ще съумеете да реализирате тези възможности добре, или ще пропилеете всичко, за което пак вие ще сте си виновни.

Книжните пари обикновено показват възможност за успешно придобиване на нещо или перспективен договор, а множеството едри монети означават реален финансов успех. Дребните монети са знак, че очакването на сънуващия е твърде завишено, каквото всъщност беше и предупреждението към моя познат. Шапката, която е държал в ръце, е символ на замислите и плановете му. Една от неговите идеи скоро наистина му донесе печалба, въпреки че сумата се оказа значително по-малка от очакваната.

Впрочем често доходите, които ни се обещават насън, изобщо не са свързани с образа на пари. Красивото блюдо може да е намек за стабилна заплата, а малката чинийка - предупреждение за предстоящи сурови времена. Преди време аз лично можах да се убедя в това, като видях насън прасенце в тава. Наяве това прасенце ми донесе една истинска свиня!
Мокра работа

Ето и друг сън, който ми разказаха. “Сънувах, че правя ремонт на вилата, но не ми спори - ту плочка се троши, ту се пука тръба.” Наистина съчувствах от душа на човека, който насън беше притеснен от битови проблеми, защото по професия той беше творец и не биваше да бъде занимаван с подобни дейности. Точно това му сочеше и сънят. Водата насън е символ на жизнените сили, а всевъзможните течове означават, че енергията, която губите за дреболии, изтича като вода в пясък, отива си безвъзвратно.

Изобщо всички образи, свързани с водата, са най-простите и лесно разбираемите. Така например локвата означава невъзможност за концентриране, загуба на енергия за дреболии. По-големите водоеми показват, че нещата са значителни и глобални. Например реката символизира течението на целия ви живот. Спокойната чиста вода е вашето крепко здраве и добро развитие на делата ви. Образът на морето означава стихия от чувства и инстинкти, на които човек може да се поддаде лесно и така да загуби контрол над себе си. Така че ако гледате насън морски вълни и усещате тревога или страх, бъдете внимателни - бурята от емоции е способна скоро сериозно да усложни живота ви.

Съдбата ни е в ръцете на Морфей

Много хора твърдят, че виждат “пророчески сънища” и влагат в тези думи тържествен и възвишен смисъл. Но нито образите на ангели, нито героите от приказките и легендите, колкото и да е странно, не са залог, че вие наистина насън сте се докоснали до света на тънката материя.

Най-верният символ на съдбата в сънищата е небето и ако вие сте му обърнали внимание, постарайте се на сутринта да си припомните най-малките детайли от това видение. Чистото синьо небе показва благосклонност на съдбата, а покритото с облаци е предупреждение за възможна опасност.

Впрочем дори най-тревожният сън няма за цел да ви потопи в депресия. Напротив. Като ви обрисува ситуацията такава, каквато е, то ви дава шанс да я промените, нерядко дори ви подсказва как именно е най-добре да направите това.

Като цяло ако насън сте видели нещо ярко и удивително, не бързайте да се хващате за първия попаднал ви съновник или за произведенията на доктор Фройд. Ако искате да стигнете до същността, опитайте се сами да анализирате образите от съня си, отнесете се към тях като към метафори и намеци - възможно е интуицията да ви открие тайните на вашата съдба или поне да ви позволи да погледнете на себе си и проблемите си отстрани. Повярвайте, това е много полезно.

http://www.blitz.bg

Мъжете сънуват секс три пъти повече от жените /18+/

ПЕЕЩА ВЪЗГЛАВНИЦА ПРОГОНВА И НАЙ-УПОРИТОТО БЕЗСЪНИЕ

Как сънищата влияят на връзката ви

Сексуалните фантазии на жените

Разкодирайте еротичните си сънища

Всички сънуваме

6 интересни факта за сънищата

Купувате книга насън - значи мислите за секс-тройка

Видения и сънища предсказват събития

 


Сходни връзки

За какво ни предупреждават сънищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди