изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:05 EET
50 нюанса бира    
ЛюбопитноВеликата хмелова напитка е любима на над 80% от висчки мъже, които консумират алкохол, сочи съвсем ново проучване. А това значи, че както ти, така и ние нямаме нищо против вечер да уважим пивото неколкократно преди, по време и след вечеря. И понеже сме загрижени за теб, ето някои любопитни кратки факти за бирата, които да запомниш и да споделяш при следващото биропиене с твоите хора.
Jordan 73 Jordan 46 Jordan 67 Jordan 39

Най-голямата халба бира съдържа 1499 литра от пенливата течност и е рекламна на Guinness. Рекордът е от 21 ноември 2009 г.
Една от най-внушителните бирени колекции принадлежи на Марк Хендрикс. Холандецът е събрал точно 20 202 различни бирени бутилки и има екземпляри от 120 страни по света, а събирането е започнало още през 1984 г.

Обикновено алкохолното съдържание на бирата е между 4% и 6%, макар че съществуват и значително по-силни бири. Schorschbock 43 обаче води с много пред събратята си - официално това е най-силната бира, която е в продажба по света. Съдържа 43% алкохол, което я прави около 8 пъти по-ударна от класическите бири, с които си свикнал.

Дори Schorschbock 43 губи обаче пред шотландската "The End Of History", която е с удивителните 55% алкохолно съдържание. Бутикова бира е, което значи, че пивоварната пуска ограничена бройка всяка година. И, разбира се, всичко се изкупува предварително от колекционери.

Крудослав Будишелич от Хърватска е човекът-отварачка за бири! Постижението му е повече от впечатляващо - за 29 минути и 11 секунди Крудослав е разпечатал цели 2000 бутилки.
Гириш Кумар от Индия не е толкова бърз, колкото Крудослав, но затова пък действа със зъби. На 1 април 2011 той е отворил точно 63 бутилки бира за 1 минута.

Най-голямата бирена пирамида е съставена от 105 995 бирени кенчета. Постижението е дело на германци, а инициативата е на местна радиостанция. Участващите в построяването на пирамидата са 60 доброволци.
Рекордът за най-бързо пиене на бира е дело на Стивън Петросино, който е успял да се справи с литър пиво само за 1.3 секунди. Никой не е успял да подобри рекорда му от 22 юни 1977 насам.
Източник: sportal.bg
http://www.dnesplus.bg

В Швеция създадоха златна бира
Белгийска бира - най-добрата в света
Днес е Международният ден на бирата /СНИМКИ 18+/
Меню за кожа като сатен
Успехът на политиците зависи и от любимата им напитка
Училищна диетоложка упоявала 13-годишен с алкохол и го обладавала неуморно
Бира от слонски тор - новата мания на японците
Обама вари бира в Белия дом
КОМПАНИЯ ПРИВЛИЧА СЛУЖИТЕЛИ С БЕЗПЛАТНА БИРА
Ползата от бирата за кожата, косата и нокитте
Бирата превръща мъжете в жени
Бира срещу остеопорозата
Ето как ще разберете дали тя е стегнала каиша около врата ви



ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - властl
"ДОБРУДЖАНЦИ"


 


Сходни връзки

50 нюанса бира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди