изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:30 EEST
Най-голямото похищение на „Ислямска държава” – 262 християни завлечени в планините    
По светаГрупировката „Ислямска държава” отвлече още хора в Сирия, като броят на заложниците този път е рекорден. След като вчера за заложници бяха взети 100 души в Ирак, днес 262 християни от Сирия попаднаха в лапите на ислямистите, съобщава Си Ен Ен.

Хората са похитени, след като ИД овладя редица асирийски селища в северозападната част на Сирия. 262 души са в плен на сунитските екстремисти, съобщи Осама Едуард, основател на Асирийска мрежа за правата на човека, базирана в Лондон. „ИД продължава да завладява още асирийски градове”, алармира той.

Броят на похитените продължава да расте. В понеделник бяха пленени между 70 и 150 души. В сряда те вече бяха 150, като сред тях има жени и деца. Според организацията, те са отвлечени от 11 села в провинция Ал-Хасака. Предполага се, че са отведени в планината Абделазис, югозападно от Тал Тамер.

Трагедията в региона е още по-голяма, тъй като хиляди семейства са принудени да бягат от домовете си, за да спасят живота си.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Най-голямото похищение на „Ислямска държава” – 262 християни завлечени в планините | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди