изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:23 EET
В Москва е убит руският опозиционен лидер Борис Немцов (ОБЗОР)    
По света„Россия 24“: Борис Немцов е бил застрелян с най-малко седем – осем куршумаРуският опозиционен лидер Борис Немцов е убит в центъра на Москва тази нощ. „В центъра на Москва е убит мъж с документи за самоличност с името Борис Ефимович Немцов“, каза говорител на МВР. Политикът е бил убит с няколко изстрела в гърба.

Според официалния представител на Следствения комитет на Русия, опозиционерът е бил прострелян най-малко седем-осем пъти. Убийството е било извършено в 23,40 часа местно време на Москворецки мост в центъра на руската столица. Започнато е разследване.
МВР съобщи, че има свидетели на убийството на известния руски политик. В момента на нападението той е бил с момиче, родено през 1991 г., жителка на Киев. В момента тя дава показания пред полицията.
Кремъл съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин е бил информиран незабавно за убийството на Борис Немцов. Държавният глава е наредил на ръководителите на Следствения комитет, МВР и Федералната служба за сигурност да създадат следствена група за разследване на убийството на политика и да поемат контрола над хода на следствието, съобщи говорителят Дмитрий Песков. „Путин е отбелязал, че жестокото убийство има всички признаци на поръчково и носи изключително провокативен характер“, каза Песков. Президентът е изразил съболезнования на семейството на убития.
Немцов започна политическата си кариера като губернатор на региона Нижни Новгород в централна Русия. В края на 90-те години бе назначен за вицепремиер по време на управлението на бившия президент Борис Елцин.
След като напусна парламента през 2003 г., той основа и ръководи няколко опозиционни партии и групи.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

В Москва е убит руският опозиционен лидер Борис Немцов (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди