изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:24 EET
Вероника посечена със 7 удара от брадва    
Новини23-годишната студентка Вероника Здравкова от Никопол е била убита по изключително садистичен начин. Убиецът е нанесъл 7 смъртоносни удара с брадва по главата и лицето. Черепът на момичето е бил разбит от хладното оръжие, а челюстта й - строшена. Това съобщава "Труд", като се позовава на разследващи. Те обаче бяха категорични, че по случая все още няма задържани.


Девойката, която следвала магистратура във Великотърновския университет и работела в мебелен магазин, изчезна към 19 часа на 28 февруари. На 3 март тялото й бе открито от рибар в река Янтра. Полицаи и пожарникари обикаляха около стария мост между жп гарата и автогара "Юг" и претърсваха сантиметър по сантиметър и днес, за да търсят лични вещи на убитата и оръжието на престъплението. Само на 100 метра от мястото, където бяха полицаите, репортери намериха мъжки кожени ръкавици и лилаво дамско портмоне. Те веднага бяха иззети и ще бъдат изследвани дали са свързани с убийството.

"Все още предметът не е открит. Предполага се, че наподобява брадва, но може да е и мотика, защото е твърд и с остър ръб", обясни наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Според криминалисти по случая са иззети следи от нокти, кръв и косми и са изпратени за ДНК анализи в София.

Тартор на група клошари, по прякор Слона, е задържан и се издирва негов съучастник в убийството на Вероника, съобщиха различни медии. Информацията бе веднага опровергана от полицията. "До момента са разпитани над 50 души и се проверяват различни алибита. Сред тях има и лице с такъв прякор. Засега обаче нито то, нито някой друг е задържан по случая", каза пред "Труд" шефът на Областната дирекция на МВР Илиян Личев. Думите му потвърди и наблюдаващият прокурор Попов. Делото за убийството на Вероника е взето под специален надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Полицаи проверяват и 70-годишния рибар Симеон Плачков, който на 3 март откри тялото на момичето в реката. Пред медии мъжът тогава каза: "Ловях риба, ама не съм я убил аз. Аз се движех по брега и я видях заклещена в коренищата." Необяснимо е как Плачков е видял трупа от брега, след като на два пъти на 1 и 2 март районът е бил щателно претърсен от полицаи и пожарникари. Съществува версия, че тялото е хвърлено в Янтра в нощта срещу 3 март и рибарят може да знае нещо повече за това.

Вероника Здравкова днес бе погребана в родния си град Никопол. Нейният приятел Мартин Манолов, който също работи в мебелния магазин, заяви, че не вярва напълно на версията за грабеж. "Искам час по-скоро да бъде намерен човекът, който извърши това зверство. И да го питам: Защо?. Ако наистина целта са били пари, защо не е взел чантата й, без да й отнема живота?"

Във фаталната вечер двамата се целунали и се разделили на паркинга пред магазина. Мартин не скри, че Вероника му се е оплаквала от предишния си приятел Радослав, с когото скъсала през август. "Звънял й е в мое присъствие, но тя не му отговаряше. Казваше, че се страхува от Радослав. Виждал съм го да я чака пред дома й. Но не мога сляпо да обвинявам някого", каза още Мартин. Той смята, че грабежът може да е само инсценировка, а покушението върху Вероника да е извършено с друг мотив./  http://www.blitz.bg

Извънредно! Убиецът на Вероника - слаб и висок мъж!
Прокурор пред БЛИЦ TV: Черепът на Вероника е спукан на няколко места
КОМЕНТИРАМЕ НЕМЦОВ - МЪЛЧИМ ЗА ВЕРОНИКА: Вероника убита с предмет подобен на брадва!
Красивата Вероника била удавена?
Намериха тялото на изчезналата студентка в река Янтра
23-годишната Вероника Здравкова е изчезнала мистериозно на 28 февруари

 


Сходни връзки

Вероника посечена със 7 удара от брадва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди