изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
Ислямска държава създаде Фейсбук за терористи    
По светаГрупировката \"Ислямска държава\" създава своя социална мрежа, която се нарича Килафахбук. Така нареченият „Фейсбук\" за терористи ще има за цел да привлече световното внимание и поддръжници на групировката.

Проучване показва, че има над 40 хиляди профила в Twitter, които са свързани с групировката, но сега „Ислямска държава\" с този проект се опитва да усъвършенства онлайн успехите си.

С новата платформа терористите ще могат да заобикалят забраните и правилата в мрежи като Twitter, Facebook и YouTube. Например Twitter е предприел енергична кампания срещу „Ислямска държава\", премахвайки профилите, които са свързани с организацията.

Килафахбук се очаква да бъде използван предимно от последователи на „Ислямска държава\", които искат да са в течение и да набират нови членове за организацията.

Смята се, че базата на сайта е в Египет. Той се опитва да копира „Фейсбук\". Тези, които имат профили във „Фейсбук\", ще могат да влизат в тях през Килафахбук. Той е достъпен на седем езика, включително английски, германски и испански.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Ислямска държава създаде Фейсбук за терористи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди