изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:04 EEST
Ветерани от отбраната и сигурността основават "Брод за България"    
ОбществоНа 18 март 41 бивши генерали и офицери от армията, от специалните служби и полицията, както и трима посланици направиха нещо безпрецедентно за запасното войнство като цяло и за най-новата ни история. Загърбвайки личните си политически пристрастия, професионални спорове от миналото и принадлежност към организации с различна насоченост, те инициираха обществен форум за единение на нацията, наречен „Брод за България“. В основата на инициативата са КООСО (Конфедерация на обществените организации от сигурността и отбраната), списание „Сигурност“ и клуб „Сигурност“, които са независима територия за експертни мнения по въпросите на националната сигурност.

Само официално регистрираните организации и клубове на бившите офицери от армията и сигурността наброяват 140 и в някаква степен обединяват един милион души. Те обаче включват само един компонент на националната сигурност. Всъщност става дума за изграждане на общ фундамент от няколко милиона българи.

Проф. Евгений Сачев: „Хората, които биха ни подкрепили, са много, и бъдещият форум трябва да е много по-широк по отношение на целите и задачите. Трябва да формулираме три - не повече - цели пред обществото. Трябва да излезем извън организационните и институционални рамки и да изведем гражданските си разбирания, и да се обединим около тях.“

„Не съм член на нито една запасна организация, но присъствам на всички техни събрания и всички те говорят на един и същи език“ -  заяви бившият началник на Генщаба ген. Цветан Тотомиров. - Приветствам идеята за голям форум. Нека инициативният комитет да намери начин за единение на всички организации - не да се обединят, а да разглеждан по сходен начин въпросите, които засягат интересите на обществото и бъдещето на държавата.

Ген. Стоян Топалов призова всички да подкрепят предложения меморандум, а работна група да подготви документи, които да бъдат представени на скорошен голям форум за единение на България. 

Всички участници в срещата изрично са декларирирали, че участват във форума за единение „Брод за България“ в лично експертно качество, няма да защитават в него партийни интереси и няма да работят за лично облагодетелстване.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ветерани от отбраната и сигурността основават "Брод за България" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди