изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:14 EET
Отзовават френския посланик Дьо Кабан от София?    
Новини Станалият популярен с израза си за гнилите ябълки в съдебната система дипломат е имал нерегламентирана среща с бизнесмен с двойно гражданство

Френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан скоро ще бъде отзован от София, съобщи afera.bg, като се позова на отлично запознати със случващото се зад високата ограда на ул. „Оборище“ в София. Дьо Кабан е допуснал тежък гаф, защото преди десет дни се е срещал с бизнесмен, с двойно гражданство, което станало повод за незабавна реакция от Париж. Освен това, френското външно министерство било надлежно информирано за взаимоотношенията на дипломата с кръга около Плевнелиев и Иво Прокопиев и опитите на защитения с дипломатически имунитет да прекалява с лобирането за определени частни интереси.

Преждевременното прекратяване на мандата на дьо Кабан, който стана популярен у нас с изреченото пред медиите и станалото нарицателно определение „гнили ябълки“, няма да е прецедент в дипломатическия протокол.

Преди повече от две години, Вашингтон също по спешност си прибра недоразумението Джеймс Уорлик, който редуваше срещите си с манекенки и псевдоактриси, със силния човек към онзи момент Цветан Цветанов.

Сред грешките на дипломата вероятно ще се отнесе и общуването му с Антоанета Василева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, която в четвъртък бе обвинена от Софийската градска прокуратура в две престъпления.

От тези срещи има и снимка, направена през ноември 2014 г., когато Василева вече е обект на проверка заради злоупотреби. Тя е раздала пари без провеждането на обществени поръчки, обявиха от държавното обвинение.

Френският посланик явно не е бил информиран и за изключителната близост на Василева до Цветан Цветанов, който я покровителстваше в годините между 2009 и 2013 г., а може би пък точно това е причината, за да демонстрира близост до чиновничката.

Антоанета Василева е възстановена на поста секретар на напълно ненужната Национална комисия за борба с трафика на хора със съдействието /на Цветанов и на Мария Габриел, европейски депутат и е израз на благодарност за активното протестърство на съпруга на Василева – Антон, който през лятото на 2013 г. често е сред първите редици срещу охраняващите центъра на София полицаи.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Отзовават френския посланик Дьо Кабан от София? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди