изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:22 EEST
Оцелели от кошмара с А320 в Халифакс: Двигателят буботеше странно, едното крило се строши със страшен гърмеж    
По светаСветовните медии продължават да съобщават подробности за кошмарния инцидент със самолет „Еърбъс” А320 на „Еър Канада”, който кацна вчера аварийно на летището Халифакс със срязан нос, липсващ колесник и повреден двигател. Както информира вече БЛИЦ, 25 пътници са пострадали и са били откарани в болница.По-късно стана ясно, че повреден колесник е причина за аварийното кацане на пътническия самолет на „Еър Канада”, предаде "Екип нюз", като цитира представители на Комитета по безопасност на транспорта на Канада.



При кацането малко след полунощ в неделя самолетът е излязъл от пистата и спрял наклонен на едната страна. "Еърбъсът" със 138 души на борда летял от Торонто, а съобщението на авиокомпанията в "Туитър" бе съпроводено със снимки, от които се вижда, че носът на самолета е срязан, единият му колесник липсва, а единият двигател е счупен.

"Всички от „Еър Канада” изпитваме голямо облекчение, че този инцидент се размина без жертви и сериозно ранени хора. Ще направим всичко по силите си, за да се погрижим за пътниците и техните семейства. Ще сътрудничим на разследващите органи за изясняване на причините за инцидента. 25 пътници са били откарани в болница за преглед. Самолетът е понесъл доста щети при кацането си в края на пистата", каза Клаус Горш - изпълнителен вицепрезидент на „Еър Канада”.

Пътниците твърдят, че самолетът кръжал над летището, преди да се спусне за кацане, и е отскочил от удара. "Двигателят буботеше странно, едното крило се строши, при което гърмежът беше страшен. Колесникът на самолета закачи електрически стълбове при кацането, след което под моето място се чу откъсване на парче стомана. Всички ударихме главите си. Помислихме, че сме обречени на смърт", разказва Дъг Тамлин - пътник.

Разследването на инцидента продължава.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Оцелели от кошмара с А320 в Халифакс: Двигателят буботеше странно, едното крило се строши със страшен гърмеж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди