изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:29 EET
КАСАПИНЪТ ОТ ТОПОЛИ ПОИСКА СМЪРТНА ПРИСЪДА    
Ред и сигурност33-годишният Емил Скорчев, който закла жена си Керанка край гробището в Тополи миналата година, поиска смъртна присъда. Плачейки, мъжът разказа, че в мига, в който разбрал, че Керанка иска да го напусне, животът му свършил. Тогава решил да убие нея и себе си, за да бъдат заедно в смъртта си на по-добро място.

„Не искам да живея без нея. Искам най-тежкото, смъртно наказание. Съжалявам. Виновен съм пред Господ и пред нея. Няма живот за мен\", бяха последните думи на Емил преди да бъде прочетена присъдата му.
При условията на съкратено съдебно следствие, признание на вината и отказ от събиране на доказателства, Варненският окръжен съд произнесе доживотна присъда младия мъж. След редуциране с 1/3, наказанието бе намалено на 25 години затвор. 150 хил. лв. е обезщетението за причинените неимуществени вреди и страдания, които осъденият трябва да заплати на майката на Керанка. Близо 12 000 общо са дължимите държавна такса върху обезщетението, разноските по делото и за хонорар на адвоката на майката.
Както вече стана известно, животът на Емил и 28-годишната Керанка протичал в пълна изолация през последните години, особено след смъртта на баща му. Живеели в добричкото с. Поручик Гешаново при бабата на Емил, която починала в началото на 2014 г. За да продължат да получават пенсията й, която била единствения им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазата и изтеглили 42 413 лв. от сметката на починалата. Тази ситуация и тоталната изолация от всичко създавала сериозно напрежение между съпрузите.
На 21 септември двамата събрали багажа, натоварили го в микробус \"Нисан\" и пристигнали във Варна. На път за гробищния парк \"Тополи\", където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил, напрежението между тях ескалирало. Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев реагирал със самонараняване по ръцете. Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож. НДТ


 


Сходни връзки

КАСАПИНЪТ ОТ ТОПОЛИ ПОИСКА СМЪРТНА ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди