изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:11 EEST
Велизар Енчев иска закриване на Комисията по досиетата    
ПарламентВелизар Енчев лидер на \"Българска пролет\" иска закриване на Комисията по досиетата. Независимият депутат ще внесе законопроект за закриването й с мотива, че комисията е партизирана и е нарушила Закона за държавната тайна. Работата на комисията трябва да се поеме от специалните служби, смята той.

Тази комисия е създадена на партийно квотен принцип, което поставя под съмнение нейната обективност. Членовете й си позволяват да дават оценки на всеки един, който е работил в разузнаването, посочи Велизар Енчев, визирайки и самия себе си, като тези хора се наричат ченгета и служители на КГБ.

Нито съм бил ченге, нито съм служил на КГБ, заяви пред Нова тв депутатът и обясни, че е работил за създаването на български партии в бивша Югославия.

Велизар Енчев посочи още, че Комисията по досиетата грубо е нарушила закона за държавната тайна, тъй като комисията в техническо отношение не си е свършила работата.

Тя няма право да разсекретява източници на информация, които са чужди граждани, посочи той и даде примери, че това е правено.

Като нарушение Енчев отчете и свбодното предоставяне на документи в читалнята на Комисията.

По думите му много хора, чиито досиета са били отворени и публично разпространени, са бли принудени заради това да емигрират със семействата си.

http://www.cross.bg

ОЩЕ ЗА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

 


Сходни връзки

Велизар Енчев иска закриване на Комисията по досиетата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди