изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:50 EEST
Обвиниха генерал Шивиков в злоупотреба с власт    
Ред и сигурност Софийска военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на шефа на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение.

Разследващите са установили, че на 12 март представителят на висшия команден състав от Българската армия бригаден генерал Шивиков неправомерно е използвал труда на четирима подчинени му военнослужещи, отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения, които е трябвало да изпълняват в град Карлово.

Извън служебните им задължения четиримата военнослужещи са извършвали ремонтни дейности в жилището на Шивиков, което се намира в София. По този начин Шивиков се е облагодетелствал не по установения от закона ред и е уронил престижа на Министерство на отбраната и Въоръжените сили на Република България.

Спрямо Димитър Шивиков е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв. Пред БЛИЦ генерал Шивиков коментира, че четиримата военнослужещи са му помогнали за извършването на ремонта на доброволни начала. Единият от мъжете е кум на генерала. Помощта не е била заплатена. Днес от прокуратурата са връчили на Шивиков обвинителния акт. Той не е отстранен от длъжност.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Обвиниха генерал Шивиков в злоупотреба с власт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди