изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:06 EET
ЕВРОЦЕННОСТИ: Писателка от Кърджали: Преспах с шефа и братята му в Гърция    
Европейски съюз Така от 500 евро на месец вече печеля 1000, доволна е Веска

Писателка от Кърджали зарязва работата си и заминава за Гърция, за да може да се изхранва. Там тя работи в различни семейства и признава, че се е задържала, защото е правела секс с работодателите си. Веска (името на жената е сменено) е автор на три исторически книги. След като съпругът й умира от рак, след като децата й вече са се взели в ръце, а усеща, че все още има сили в себе си, решава да прибави още някой лев към мижавата си пенсия. Така заминава за Гърция.

Ето и историята на Веска:

„Моя приятелка, която от 20-ина години е в Атина, ме свърза с едно семейство от Комотини. Отидох на сгляда, дето се вика. Взаимно се харесахме. Хубава къща на три ката, показаха ми стаята, където ще живея, прилична обител, младите ми разказаха какви задължения ще имам срещу 500 евро на месец.

Останаха очаровани от факта, че имам луксозен западен автомобил и с него ще мога да разкарвам старите по най-различни дестинации. Гърците не си знаят парите, а старите, макар и в инвалидни колички, дават мило и драго да пътуват. Преди да предприема тази решителна стъпка, научих и езика им.

В това семейство ме приеха повече от добре, но за да затвърдя позициите си, прецених, че ако преспя с шефа ми и му стана любовница, ще имам още по-силни позиции. Особено ако се отдам и на тримата му братя. Оправих ги всичките само за месец – Никос, който е режисьор в местния театър, най-накрая сложи ръка върху мен и елиминира братята си. Така от 500 евро на месец вече печеля 1000.

Моите сънароднички тук са поставени на нечовешки условия на труд и ужасни унижения. Изоставили са семействата си в България, изпращат им по 200 евро, колкото да свържат месечния си бюджет. Третират ги като бели робини, вършат най-нископлатената и мръсна работа, живеят в мизерия, а некоректните работодатели им пилят от сутрин до здрач. 24 часа са на разположение на разни дърти откачалки, които поради деменцията си не могат да мигнат.

Представи си какво е да сменяш памперси по няколко пъти на ден, да къпеш старци, които не се държат на краката си, да пазаруват, да готвят, да чистят… Ще ти позвънят точно когато си заспала”, недоволства българката. Тя разказва, че дори и самата процедура по наемане е унизителна.

„Отиват на интервю в съответния дом. Там те се подреждат за оглед пред работодателите им, които критично започват да ги оглеждат. Включително и зъбите им – като пазар на роби в Африка. Ако челюстта ти не е в ред, веднага отпадаш. Най-накрая се избира една болногледачка, като възнаграждението й е 500 евро на месец, но без осигуровки, което означава, че нямаш трудов стаж за пенсия. С течение на времето обаче заплатата ти мистериозно намалява.”  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ЕВРОЦЕННОСТИ: Писателка от Кърджали: Преспах с шефа и братята му в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди