изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:39 EET
“Республика Татарстан“: Издадоха нова книга за древен Болгар на английски език    
По светаКазан. Нова книга за древен Болгар на английски език беше представена от автора й на пресконференция в Националната агенция по печата и масовите комуникации на Татарстан, съобщава вестник “Республика Татарстан“.

„Велики Болгар“ (Great Bolgar) е непрезентационен албум за чужденци. Това е научно изследване на паметник на културното наследство на английски език. Подобни издания в Русия, по думите на директора на Института за археология „А.Халиков“ Айрат Ситдиков, са крайно малко. Според него издаването на сборника ще позволи да се разширят представите за България в международното културно пространство и да се увеличи потенциала на обектите на Световното наследство.
Изданието е резултат от упоритата работа на голям колектив – над двадесет авторитетни изследователи от различни региони на Русия, занимаващи се с изучаването на Болгар още от 70-те години насам.
Рафаел Валеев, заместник-ректор на Казанския държавен университет за култура и изкуства, коментира, че „в чужбина често казват, че не знаят за Болгар. Те бъркат Дунавска България с Волжка България“.   http://www.focus-news.net

Уникална находка за българската история
ЧИНГИЗ-ХАН 1167 - 1227
БЪЛГАРИТЕ НАНАСЯТ ПЪРВОТО ПОРАЖЕНИЕ НА ЧИНГИЗ- ХАН
 


Сходни връзки

“Республика Татарстан“: Издадоха нова книга за древен Болгар на английски език | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди