изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:09 EET
НА 5 ЮЛИ 1946 Г. НА СВЕТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ СА ПРЕДСТАВЕНИ БИКИНИТЕ    
Любопитно Да се говори за бански костюм в древността, средновековието и дори Ренесанса е неуместно. В Древен Рим баните се превръщат едва ли не в култ, но по това време хората се къпят или голи или в дълги домашни ризи, които не са предназначени специално за това. На фреските в Помпей могат да се видят изображения на жени в костюми, които наподобяват днешните бикини, но тази традиция много бързо е забравена.

 
По времето на Луи XIV и жените, и мъжете се къпят по бельо. За първите бански костюми може да се говори едва през XVIII век. По това време, особено във Франция се чувства освобождаване на мисленето, отчасти дължащо се и на идеите на Русо. През XIX-ти век започват да се появяват отделно женски и мъжки бански костюми. Във Франция например се появяват обтегнатите по тялото раирани мъжки бански (най-често в бяло и синьо). Женските все още представляват рокли до коляното, носени с панталони буфон.
 
През XIX-ти век банските костюми се променят драстично, стават по-къси, по-удобни и практични. През 1920 Коко Шанел лансира модата на "почерняване", като за целта на слънцето се излагат краката, ръцете и раменете. През 1946-та година бикините революционизират модата в плуването и къпането. Дотогава и мъжките, и женските бански костюми са цели.
Целият бански е направен от едно парче, обикновено плътно прилепнал към тялото, използван от жените най-вече при плуване в басейн, море или океан, а също така и при спортове като скокове във вода и синхронно плуване. Отпред той покрива гърдите, вулвата и корема, а отзад - задника, като гърбът остава отворен.
 
Преди бикините всички бански костюми са цели, дори тези за мъжете в малко по-стари времена. Днес целите бански са много разнообразни, като някои покриват голяма част от тялото, а други - не. Деколтето може да е много дълбоко или пък съвсем около врата.
 
В състезателното плуване напоследък навлизат съвършено нови технологии в изработката на бански костюми. Използва се продуктът LZR Racer - разработка на НАСА, който първоначално е бил предназначен за астронавтите. Спидо успява да приспособи този материал за изработка на костюми за плувци. Материалът представлява високоеластичен найлон в съчетание с полиуретан. Няма шевове. Покрива цялото тяло (както при жените, така и при мъжете). Този бански за пръв път е разрешен за ползване на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Намалява значително триенето във водата, а това че е тънък, лек и еластичен, позволява на мускулите да дишат.

Бикини е дамски бански костюм, състоящ се от две части - сутиен и гащета.
 
Бикините като комплект са демонстрирани за първи път на модно ревю в Париж на 5 юли 1946 г. от модния дизайнер Луи Реар. Преди това са използвани цели бански костюми, прикриващи тялото в значително по-голяма степен.
 
Новият костюм приема името си от атола Бикини, където по онова време са извършвани опити с американско атомно оръжие. За представяне на ревюто на новия костюм моделиерът среща големи трудности да намери смела манекенка поради което използва танцьорка от нощен клуб в Париж.
 
За кратко време бикините завладяват плажовете на Западна Европа, с изключение на Испания, където са забранени по указание на генерал Франко. Едва 10 год. по-късно са приети в пуританските САЩ, за което заслуга има филмът "И Господ създаде жената" с участието на Бриджит Бардо. Бикините стават модни в САЩ едва в началото на 1960-те год. Днес бикините са неделим елемент на плажната мода. Техните размери все повече намаляват и се показват по-големи части от женското тяло. Много жени не използват горната част на бикините, а долната понякога покрива само предната част на тялото (така наречените стринг (G string))


Първият олимпийски шампион по плуване, 1896 година



Цял бански костюм
Цял женски бански костюм, 1898 година
Бикини


https://bg.wikipedia.org
Stella Maxwell Стела Максуел от Великобритания. Красавицата вече е дефилирала в ревюта на Марк Джейкъбс и Джеръми Скот. Тя е родена в Белгия, но после се мести в Нова Зеландия, където е отраснала и където я откриват като модел.Sara Sampaio Сара Сампао от Португалия, сочената за достойна подвластничка на Адриана Лима, заради приликата между тях, е освен модел и музикантка, като свири на цигулка. В същото време, тя има кафяв колан по карате и би могла да ступа всеки, които се изпречи на пътя й.Sara Sampaio Сара Сампао от Португалия, сочената за достойна подвластничка на Адриана Лима, заради приликата между тях, е освен модел и музикантка, като свири на цигулка. В същото време, тя има кафяв колан по карате и би могла да ступа всеки, които се изпречи на пътя й.KATE GRIGORIEVA Руската красавица Катя Григориева доказва, че една жена може да бъде и умна, и красива, като тя има завършена бакалавърска степен по маркетинг, балерина, а скоро я видяхме в дефилета на Версаче, Стела Мак Картни и Долче и Габана.Elsa Hosk 26-годишният шведски ангел Елса Хоск стартирала своята кариера като модел, след като баща й изпратил фотоси в агенция за манекенки.Romee Strayd Холандският модел Роми Стрийд се занимава професионално с балет, пилатес и бокс. Досега е била модел в шоуто на Шанел и Луи Витон.Най-красивата ливанка е... българка. Това е Лиа Саад - очарователно момиче с майка българка и баща ливанец. Лиа е родена в Ямбол, където остава до 7-годишната си възраст. След това се премества в Ливан, където получава короната най-красива млада тама през 2014 г.
Заира Нара - Zaira Nara - мацката с най-дългите бедра, отказа да ги разтвори за футболната звезда Гонсало Игуаин, оценяван за 50 млн. евроЗашеметяващата блaгоевградчанка Жана Янева е момичето с най-красивото тяло във Вселената. Нашият модел отвя конкуренцията на международния конкурс в Бодрум.Kara Delevin Фигурата на Кара Делевин не била подходяща за ревюто по бельо на Claudia_Romani Известният италиански модел Клаудия Романи завърши курс за футболен съдия и вече има лиценз да ръководи двубои от Серия Микаеле Шафер  Micaela Schafer 2Kira Kazantsev - Miss America 2014. Казанцев е дъщеря на руски имигранти, родена в Калифорния, на 23 години. Завършила е университета Хофстра, говори три езика.Мая Павлович - Maja Pavlovic





ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - властl

 


Сходни връзки

НА 5 ЮЛИ 1946 Г. НА СВЕТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ СА ПРЕДСТАВЕНИ БИКИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди