изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:20 EEST
СПИПАХА В БУРГАС АЛО ИЗМАМНИЧКА ОТ ДОБРИЧ    
Ред и сигурностДобричлийка, извършила поне три телефонни измами в Бургас, е заловена от децата на една от жертвите й, съобщиха от полицията в морския град. Случката се разиграла в къща на ул." Филип Кутев” в събота следобед. 73-годишна пенсионерка получила обаждане по домашния си телефон от непознат мъж, когото оприличила на внука си.

Той поискал спешно пари назаем. Обяснил, че сумата ще вземе негова колежка. На домашния адрес на пенсионерката дошла млада жена, която взела приготвените 1910 лева. Преди да си тръгне обаче измамничката е заварена от дъщерята и зетя на възрастната бургазлийка. Те се усъмнили в поведението й, спрели я и установили извършената измама, за която алармирали полицейските служители.
Установено е, че това е криминално проявената 26-годишна Веселина Георгиева от Добрич. Тя е задържана за срок от 24 часа. Парите са иззети.
Установено е също, че на 2 юли Веселина е получила от възрастни жени още две парични суми от телефонни измами – от едната 300 лв., а от другата – 500 лв.
Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на добричлийката продължава от полицейските служители.
***************
Полицаи разкриха и други измами на 26-годишната добричлийка Веселина Георгиева. Младата жена е получила сумата от 300 лева от 77-годишна бургазлийка и сумата от 500 лева от 85-годишна жена от комплекс „Лазур”. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.
Тя ги е измамила по схемата „търговска сделка с климатици, която да се реализира от близък роднина”. И двете суми са иззети и ще бъдат върнати на пострадалите жени.
Припомняме, че Веселина Георгиева е хваната в крачка в събота, след като е взела пари от възрастна бургазлийка. 73-годишната пенсионерка е получила обаждане по домашния си телефон от непознат мъж, когото оприличила на внук си. Той поискал спешно пари назаем и казал, че ще прати негова колежка да вземе парите. Младата жена дошла на домашния й адрес и взела сумата от близо 200 лв. Преди да си тръгне обаче е заварена от дъщерята и зетя на възрастната бургазлийка. Двамата усетили схемата и веднага алармирали полицейските служители. НДТ


 


Сходни връзки

СПИПАХА В БУРГАС АЛО ИЗМАМНИЧКА ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди