изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:20 EET
БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ЕВРОПА: БЕЛИЯТ СТИХ НОСИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ НА ДЕНИЦА    
КултураДеница Кръстева, 18-годишна, завършва 11 клас в ФСГ \\\"Васил Левски\\\", специалност \\\"Застрахователно и осигурително дело\\\". Увлича се от науката, философия, литературата, музиката, чуждите езици, обича пътешествията. Обожава екзотериката. На стаж в банка - не ми е присърце, но се справям.  Засега в конкурси участва с поезия, отскоро пише и проза. Членовете на журито усещат поета в нея, такива метафорични мислене и изказ има, че пленява, журито я харесва.  

Февруари национален конкурс \\\"По стъпките на Левски\\\", Поморие\\\", първа награда, 9-12 клас.
Конкурс \\\"Петя Дубарова\\\", Бургас, май, 8-12 клас. Деница участва с цикъл стихотворения. Много престижна награда. Получава и награда и целогодишна стипендия според наредба за подпомагане на талантливи деца. Навършила е 18 години и няма да я получава.
Края на май, Враца, \\\"Живеем в земята на Ботев\\\", трета награда за поезия. Става чудо. Деница има говорен дефект - заеква. Проговорила гладко. \\\"Усетих любов, енергията на планината\\\". Отиват на църква, за да запалят свещичка за благодарност. Там Генка разбира, че не е кръстена. След завръщането й в Добрич я кръщават, Генка кръстница. Творбата й е включена в литературния алманах \\\"Околчица\\\", много престижен.
Последното й отличие - втора награда от 7 международен конкурс \\\"Изкуство против дрогата\\\", Бургас, първа и трета не са присъдени. Председателят на журито: \\\"Много умно пишеш, Денице!\\\" Изпълва ти се душата, когато някой те оцени, хареса и те подкрепи.
\\\"Децата на Добрич творят\\\" - втора награда.
Бял стих. Много натоварен, много, тежък, много труден. Този, който оцени поезията й, той е щастлив.
В \\\"Литературната къща\\\" е от декември м. г., попада в клуба чрез приятелка. Пише от две години. На ден пише по три стихотворения. Вдъхновява се от всичко, което е живо, от самия живот, от виталността. \\\"Според мен всяко нещо, което е живо, е чудо. Поезията и тя е чудо\\\".
Обича да рисува, да пее. Много чете, много е паметлива. Най-трудно й е да отговори каква иска да стане - не може да се централизира. Обича пътешествията.


 


Сходни връзки

БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ЕВРОПА: БЕЛИЯТ СТИХ НОСИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ НА ДЕНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди