изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:48 EEST
НАТО заподозря Гърция в шпионаж за Русия    
По света В НАТО предполагат, че гръцката страна предава секретни данни, които получава от своите съюзници, на Русия, предаде Интерфакс, като се позова на The Daily Beast.

Представител на Северноатлантическия пакт е казал, че в щаб-квартирата на алианса цари общо раздразнение, а на гръцките представители се гледа с подозрение.

Неотдавна НАТО реши да намали броя на руските наблюдатели, подозирайки че по-голямата част от тях са шпиони, а сега има опасения, че местата и функциите им ще бъдат заети от гърците.

"Гърците са само "технически" на наша страна. Американското разузнаване никога не се е доверявало напълно на гърците", - пише изданието, като се позовава на бивш сътрудник на ЦРУ, който работил по темата Гърция.

Позовавайки се на западни източници The Daily Beast отбелязва, че от момента, когато на власт в Гърция е дошла СИРИЗА и между Атина и Москва са започнали да се развиват тесни взаимоотношения, значителното количество руски разведки, работещи под прикритие в Атина,  е набъбнало още.

Дружескиете срещи между гръцките официални лица и преставителите на руските спецслужби, фиксирани от разузнавачите на НАТО, предизвикват загриженост и дебати в Брюксел и Вашингтон, пише още изданието. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НАТО заподозря Гърция в шпионаж за Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди