изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:21 EEST
След инфарктната среща в Брюксел: Ципрас свика спешно министрите си!    
Европейски съюзСлед инфарктната среща в Брюксел, на която беше постигнато съгласие за въвеждане на мерки, с които да бъде спасена Гърция, гръцкият премиер Алексис Ципрас се върна директно в Атина. Той свика спешна среща на министрите, на която да бъде обсъдено как да бъде убеден парламентът да гласува „за” реформите, съобщава „Катимерини”.

За два дни Ципрас трябва да убеди парламента в необходимостта от 7 тежки стъпки, считани досега за неприемливи. Критичното гласуване ще бъде в сряда. Ципрас ще се опита да получи подкрепата на собствената си партия СИРИЗА, както и на коалиционните си партньори.

Според различни анализатори, обаче, напълно е възможно СИРИЗА да се разцепи или да свали изцяло доверието си от Ципрас. Това на практика означава предсрочни избори.

За да помогнат в усилията на Ципрас да запази партията си цяла, заедно с него на срещата присъстват новият финансов министър Евклид Цакалотос и председателят на парламентарната група на СИРИЗА Никос Филис.

Вотът на СИРИЗА не може да се предвиди. Лявата платформа на партията, ръководена от министъра на енергетиката Лафазанис отчита, че споразумението е унижение за Гърция. Има публикувано в последния час обръщение, което приканва гърците на демонстрации в цялата страна.

Всичко води към правителство на националното спасение или експерти. Според анализатори, оставка на кабинета е най-лошият вариант, защото е нужна силна политическа воля, за да се проведат реформите.

Междувременно гръцката криза продължава да ражда нови изрази. След „грекзит” – “Grexit”, образувано от думите Гърция (“Greece”) и „изход” (“exit”), световните медии вече вкараха в употреба нов термин – „агрийкмънт”, с който да илюстрират историческото споразумение с Гърция (“aGreekment” – от “agreement”, „споразумение”).  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

След инфарктната среща в Брюксел: Ципрас свика спешно министрите си! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди