изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:47 EEST
Кюфтета и кебапчета от заразеното с антракс месо откриха в Добрич    
НовиниВ търговската мрежа в Добрич, Варна и Бяла са открити и конфискувани подукти от месото на заразената с антракс крава, съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев. Губернаторът на Добрич д-р Маргарита Новоселска увери, че са предприети всички мерки, за да не достигнат заразени продукти до гражданите.


Затворени са обектите, в които са открити продукти от заразеното с антракс месо. Предприети всички възможни мерки, за да се установят и изолират евентуални такива продукти. Затворени са обектите, за които има съмнения, че имат заразени с антракс продукти, обясни д-р Новоселска.

В момента двете дирекции - Областна дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция, са предприели нужните мерки, за да не се допусне заразени продукти да стигнат до гражданите, каза областният управител.


Затворени са обектите, в които са открити продукти от заразеното с антракс месо, съобщи за Добрич Topnovini.bg областният управител д-р Маргарита Новоселска. Тя увери, че са предприети всички възможни мерки, за да се установят и изолират евентуални такива продукти. Пратките са изяснени, установени са хората, които са търгували с тях. Затворени са обектите, за които има съмнения, че имат заразени с антракс продукти, обясни д-р Новоселска. Очаква се да излязат резултатите от взетите проби. В тези обекти ще се извърши дезинфекция, добави тя.

В момента двете дирекции - Областна дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция, са предприели нужните мерки, за да не се допусне заразени продукти да стигнат до гражданите, каза областният управител.

Освен това, са установени лицата, които са консумирали от въпросните продукти предходните дни. Те са изследвани и нито един не е развил симптоми на заболяването, каза още д-р Новоселска. Това, по думите й, дава основание да се счита, че рискът от заразяване е много малък. Рискът е намален и от това, че при производството на продуктите месото от заразената с антракс крава е било смесено с друго.

Утре ще бъдат информирани всички лични лекари, за да наблюдават лицата, които са консумирали от тези продукти предходните дни.

- See more at: http://dobrich.topnovini.bg/node/620219#sthash.LlcxOj9x.dpuf
 


Сходни връзки

Кюфтета и кебапчета от заразеното с антракс месо откриха в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди