изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:38 EEST
Най-добрите хакери в света - на "Ислямска държава", вече са и в България    
Новини 21-годишен сирийски хакер от джихадистката организация Middle East Cyber Army (MECA) бе заловен у нас. Оказва се, че най-изпечените киберпрестъпници в света - тези на \"Ислямска държава\", с която си сътрудничи и групировката, вече действат и от България, казват наши хакери, цитирани от 168 часа.

Отчасти \"Ислямска държава\" се финансира със средства, които онлайн измамниците крадат от дебитни и кредитни карти. \"Най-добрите в тази сфера по света работят именно за \"Ислямска държава\". У нас доскоро нямаше хакери, свързани с тях\", казва българският хакер с ник Зеуз (т.е. Зевс).

По думите му най-много от джидистките хакери са базирани в Пакистан. Сумите, които отмъкват, стигат до 10 000 лв. на ден в зависимост от това до чии данни са се добрали.

Кражбата на пари е само една от услугите на хакерите за \"Ислямска държава\". Техните способности се използват и за манипулация, атаки на сайтовете на правителства и за религиозна пропаганда.

21-годишният студент, който бе заловен от ГДБОП и за когото БЛИЦ съобщи, е първият установен у нас хакер, посветил се на джихада. Действията му не били насочени към България, а към чужбина, става ясно от данни на полицията.

Той е прекарал в България целия си живот досега заедно със своето семейство и понастоящем бил студент.

Родителите на младия мъж са дошли в България като студенти преди много години и остават да живеят у нас за постоянно. Групата, на която младежът е член, е хакнала 3500 сайта по света.

Съобщенията, които сириецът оставял, след като прониквал в уеб страниците, били във възхвала на клането на карикатуристите от френското сатирично издание \"Шарли ебдо\".
 


Сходни връзки

Най-добрите хакери в света - на "Ислямска държава", вече са и в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди