изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 17:34 EET
Серия трусове в Западна Турция усетени и у нас    
Новини

Общо 17 последователни земни труса в района на турския град Чанаккале изкараха местните жители навън, много от тях пренощуваха под открито небе, пишат медиите в южната съседка.Земетръсната серия започна в 4,26 ч. сутринта с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер, последвалите през около 10 минути трусове са регистрирани с променяща се сила. В 5,39 ч. трусът е със степен 4,8, а последният от 9,54 ч. е със сила 4,5 по Рихтер.



Цитиран е проф.д-р Доан Перинджек от инженерно-геоложкия факултет при университета "18 март" в Чанаккале, който прогнозира продължение на вторичните трусове. Според него те няма да бъдат с магнитуд по-висок от 4,6 по Рихтер.

Ученият призовава жителите на рисковия за момента район да напуснат сградите от епицентъра и особено пропуканите поради некачественото строителство къщи. Не се съобщава за разрушения, жертви или пострадали хора.

Трусовете в района на Егейско море край Чанаккале са усетени и в Кърджали съвсем леко от обитатели на високите етажи.  bgnes.com

 


Сходни връзки

Серия трусове в Западна Турция усетени и у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди