изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:30 EET
Джихадист със селфита от черноморски курорт хвърли в паника туристи    
По светаСнимки на член на групировката „Ислямска държава”, на които той позира от известен курорт на Черно море, предизвика паника за възможно повторение на атентата от Тунис. Най-силно са притеснени британските туристи, които бяха основна мишена на атентатора от Сус, и които са сред най-честите посетители на черноморската дестинация.



Пасалиаси Исде публикува фотосите си във Фейсбук. На тях той е гладко избръснат, по бански и по нищо не се различава от останалите плажуващи в Амасра, Турция. Той обаче има и други снимки – със знамето на „Ислямска държава”, въоръжен до зъби и край трупове близо до турско-сирийската граница.

Турският курорт Амасра се посещава от туристи от цял свят. Всяка година там ходят и около 1 млн. британци. Именно те са най-силно притеснени от въпросните снимки, тъй като смятат, че може да се подготвя сценарий за атентат там по подобие на този в Тунис. Тогава атентаторът Сайфедин Резгюи уби 39 души, 15 от които британци, а преди да открие стрелбата се разхождал по плажа като обикновен турист.

Според „Дейли мейл”, турските служби още не са се занимавали с профила на Пасалиаси Исде. За сметка на това жителите на Острова усилено си препращат информацията и коментират колко е стряскащо да виждат джихадиста да позира в близост до нищо неподозиращи британци на плажа.

Страховете от терористичен атентат в Турция се засилиха след атаката в град Суруч, при която загинаха над 30 души. Градът се намира на турско-сирийската граница и се смята, че е дело на „Ислямска държава”. След експлозията Турция се включи самостоятелно в борбата с терористичната групировка и днес извърши първите бомбардировки над сирийска територия. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Джихадист със селфита от черноморски курорт хвърли в паника туристи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди