изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:35 EET
ЗЕМЯТА ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ ЯКО: Най-силното земетресение от 80 години разлюля Австралия    
По света30.07.2015 Най-силното земетресение от 80 години разтърси тази сутрин крайбрежието на австралийския щат Куинсланд, съобщи ДПА. Трусът продължи между 15 секунди и 2 минути и беше с магнитуд 5,3, но епицентърът му бе на 100 километра навътре в морето на дълбочина 30 километра, съобщи австралийската агенция по геология. Полицията съобщи, че няма данни за нанесени щети.

  • 29.07.2015. Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България,
  • 29.07.2015. Богота. В 19:10 местно време (2:10 софийско време) на територията на Колумбия, в близост с границата с Панама е било регистрирано земетресение с магнитуд 5.9 по скалата на Рихтер, предаде РИА Новости. Геоложката служба на САЩ съобщава, че епицентърът на земетресението се намира на 29 километра югозападно от колумбийския град Аканди на дълбочина 10 километра. Няма информация за разрушения и жертви. Не е обявена опасност от цунами.
  • Джакарта. Силно земетресение с магнитуд 7.0 е регистрирано в индонезийската провинция Папуа, показват данните на USGS. Трусът е станал в 06:41 часа сутринта (местно време), на близо 250 км западно от столицата на провинцията Джаяпура.
  • Джуно. Земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер разтърси слабо населения район Николски в американския щат Аляска, предаде Reuters, позовавайки се на данните на американската геоложка служба. Няма информация за пострадали хора или материални щети.Центърът на труса се намира на 22 километра под земната повърхност.
  • Джакарта. Земетресение с магнитуд 6 по скалата на Рихтер е регистрирано край бреговете на индонезийския остров Ява, предаде AFP. Центърът на труса е на 59 километра под повърхността. Според властите няма риск от образуването на цунами. Индонезийската метеорологична служба уточни, че няма пострадали хора, нито материални щети вследствие на труса.
  • Техеран. Трус с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер е регистриран в източната част на Иран, сочат данните на Европейския сеизмологичен център. Центърът на земетресението е било на 40 километра дълбочина.
  • Исламабад. Най-малко трима души са загинали в резултат на земетресението, станало в събота сутринта край столицата на Пакистан, предаде Xinhua , позовавайки се на местни медии. Тримата, членове на едно семейство, са загинали при срутването на къщата им по време на труса. Инцидентът е станал в град Аботабад, Северозападна погранична провинция.
  • Исламабад. Земетресение с магнитуд 5.1 е регистрирано в околностите на Исламабад, съобщава AFP. Жители на пакистанската столица съобщават, че по време на земетресението, случило се в 01.59 часа местно време, са се разтресли сгради и автомобили. Не се съобщава за разрушения и жертви. По данни на геоложката служба на САЩ епицентърът на земетресението е бил на 15 километра североизточно от Исламабад. Земетресението е усетено в няколко града в провинциите Пунджаб и Хайбер Пащунква.
  • Земетресение с магнитуд 5.5 по Рихтер бе регистрирано в Чили. Епицентърът на земния трус се е намирал на 15 километра югозападно от град Икике на дълбочина от 34.4 километра. Информация за жертви и разрушения не се съобщава.
  • Поредно земетресение в Гърция днес /24.07.2015/. То е регистрирано на 26 км от Драма и на 43 км от Смолян, съобщава Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Регистрирано е в 18.47 ч. българско време.Трусът е със сила 3,2 по Рихтер. Дълбочината му е 8 км. Няма данни за щети и жертви. Както БЛИЦ съобщи, силно земетресение беше усетено в на източните гръцки острови този следобед. То беше последвано от няколко по-слаби вторични труса от порядъка на 2,3-2,5 по Рихтер.
  • Земетресение с магнитуд 5.2 по скалата на Рихтер бе регистрирано преди около 3 часа от Геологическия институт и Националната обсерватория на Гърция, съобщи Европейския сеизмологичен център. Според данните, трусът е бил с епицентър остров Кос, на 16 километра в югозападна посока от град Кефалос. Дълбочината на труса е 16 километра. Досега няма съобщения за разрушения и жертви. Това е второ земетресение в района на Егейско море, след като сутринта бе регистриран трус от 4.3 по скалата на Рихтер в района на Дарданелите, Турция. 24.07.2015
  • Серия трусове в Западна Турция усетени и у нас
  • Геологът проф. Вълко Герчелчев разкри кога ще е следващото мощно земетресение в Перник
  • Земетресение е било усетено и на територията на община Каварна


Реклами НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"





ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

В ЧЕРНО МОРЕ Е ВЪЗМОЖНО ЦУНАМИ, НО С ВИСОЧИНА НАЙ-МНОГО ДО 2 МЕТРА

 


Сходни връзки

ЗЕМЯТА ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ ЯКО: Най-силното земетресение от 80 години разлюля Австралия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди