изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:31 EEST
Филип, синът на Плевнелиев, е починал от рядко заболяване - нямало нито признаци, нито симптоми (обновена)    
Новини Аортата е излязла от сърцето по цялото протежение на тялото и е предизвикала кръвоизлив в организма, съобщили лекари на президентското семейство

Филип, синът на Росен Плевнелиев, е починал от изключително рядко заболяване, без никакви предварителни признаци и симптоми по време на детството. То е довело до остро разслояване на аортата от излизането й от сърцето по цялото протежение на тялото. Това е предизвикало кръвоизлив в организма, причинил фаталния край за часове. Основната версия за изненадващата смърт на най-големия син на Росен Плевнелиев е била съобщена от лекари от Трета градска болница на президентското семейство.

До настоящия момент Филип бил изключително здраво и активно дете, отдадено на математиката и спорта. Затова и внезапното заболяване, от което той си отиде така бързо, е щок за всички, коментира източник от администрацията на държавния глава пред "24 часа".

Момчето е починало рано тази сутрин в Трета градска болница в София. Все още не е ясно кога е било закарано в клиниката, но лекарите са се борили до последно за живота му.

Споделеното от източника ни от президентската администрация потвърждава версията, която медици лансираха преди няколко часа пред "24 часа".

Момчето е постъпило по спешност в Националната кардиологична болница в ранните часове на 8 август, научи "24 часа". Оперирано било, но въпреки борбата за живота му, е починало. Детето е имало дисекация на аортата - животозастрашаващо състояние с висока смъртност, при което се получава разслояване на пластовете на аортата. Според друга информация то е било с инфекциозен миокардит - възпаление на сърдечния мускул вследствие на инфекция. И двете състояния са тежки, развиват се много бързо и изискват спешна помощ.

Директорът на НКБ проф. Марио Станкев отказа коментар по случая и насочи въпросите към прессекретариата на президента.

Детето на президента е починало в Трета градска болница, съобщи "Пик".

Дисекацията на аортата е изключително спешно състояние, при което смъртността надминава 80%. При деца обикновено е вроден дефект, който обаче няма никакви симптоми, докато не се получи спешното състояние. Това е наслояване на аортата, при което кръвта отива там, където не трябва. Другата причина за такова заболяване при деца е травма.

Това е едно от най-спешните състояния и само изключително бързата лекарска намеса може да спаси пациента. Симптомите са появата на непоносима, силна болка в гърдите и трябва светкавична лекарска намеса.

Наскоро известният кардиолог от столичното здравно заведение "СИТИ Клиник" дом. Иво Петров спас 15-год. момче от Русе, докарано спешно в София с дисекация на аортата. Специалистът лекува такива случаи чрез инвазивен метод.

Медицинските власти в България се въздържат да обявят официална причина за смъртта, защото такава е молбата на семейство Плевнелиеви и защото все още няма ясно обявена причина за смъртта заради спешността на състоянието.

http://www.24chasa.bg

Страшна трагедия в семейството на Плевнелиев, починал е първородният му син

 


Сходни връзки

Филип, синът на Плевнелиев, е починал от рядко заболяване - нямало нито признаци, нито симптоми (обновена) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди