изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:44 EEST
Пепа Секса: Мария е първоразрядна… пилонаджийка! /видео/    
Интервюта Пепа Петрова, по-известна като Пепа Секса, в последно време се е отдръпнала от публичното пространство, не дава интервюта, но за „ШОУ“ направи изключение.  Изпълнителката на „Синя прашка“ отново не пести критиката си към колежки и е безмилостно жестока в думите си.

- В последните години се отдръпна като че ли от медийното пространство, не даваш интервюта - защо?
- Искам да ти кажа, че откакто съм без фирма, си намирам много повече участия, отколкото когато имах продуценти. С времето всяка моя теза се доказа, думите ми не са били плод на злоба. На кого да завиждам?! За кое – че някой може да ми вземе гласа, образованието или стажа?!...

- Ти, като можещ изпълнител, не чувстваш ли яд, че нещата се изкривиха и талантът вече не е водещ в този бранш?
- Яд в никакъв случай, но се чувствам недооценена. Затова в последните години започнах да насочвам творенето си в друга посока – записвам албум в Сърбия и ще го издам там. Но в момента съм спряла, защото в живота се случват непредвидими неща, които не зависят от нас и не ги очакваме. Майка ми се разболя и в момента вниманието ми е насочено основно към нея.

Тя е гледала моето дете, когато съм работила, сега ще си я гледам аз

И нямам възможност да пътувам толкова често до Сърбия, затова за момента съм стопирала албума. Това са неща от живота, които са непредвидими и не зависят от мен или теб, никой не е застрахован. За мен майка ми е по-важна, пеене ще има - докато мога, ще го правя и ще се старая. Майка ми сега е тежко болна и има нужда от внимание и грижи. Това също е свързано със средства, химиотерапиите са скъпи, така че в момента няма как да мисля за музика. Затова имам застой, но албума ще го завърша. Сърбите не гледат изпълнителите си като 40-50-60-годишни лелички и чичковци - там те гледат като талант.

Оценена съм повече там, отколкото в България

Но, както знаеш, сърбите са с много по-ниски хонорари, отколкото нашите. Кеба идва да пее за никакви пари - човек-звезда, а нашите певачки тук вземат по 6-7 бона на вечер. Така че не изпитвам гняв, а недооцененост, неграмотност на аудиторията, която слуша нашата музика. Имам си фенове и много ги обичам, има и такива, които разбират какво да слушат. Ще правя песни за Сърбия и автоматично ставаш популярен в България, без да се налага да направя каквото и да било.

Всеки харесва хубавата жена, но това е допълнителна екстра към музиката, която правиш. Аз не съм нито манекенка, нито фотомодел, така че ако не могат да ме гледат – ще ме слушат. Писна ми от това изкуствено издигане на некадърните в култ, правене на изкуствени продукти. Колко пеещи певици останаха в забвение заради това, че са преди всичко хора, майки и изпълнители в правилния смисъл на думата. Те държат на други ценности, но това обикновеният зрител, слушател и фен няма как да го разбере. Те гледат лъскавите муцуни по телевизора, колко пъти ги въртят, пък може или не може да пее – не е важно!...

- Направи ми впечатление, че Андреа си присвои твои заслуги. Тя твърди, че е първата българска изпълнителка, която е работила с Кости. Не беше ли ти тази, която го откри за българския пазар?
- Факт е, че аз записах първа с Кости, Андреа може да си дрънка каквото си иска. Това че той после се популяризира, вдигна си цената благодарение на нея, защото тя е в „Пайнер”.

Андреа си го набара, спеше му пред офиса

само и само да й обърне внимание. „Пайнер” си е голяма фирма и той там се изгради и почна да взима космически цифри за песни.



- Ти не си ли се замисляла да си хванеш богат мъж, който да те издържа, да налива пари в кариерата ти, както направиха доста твои колежки...?
- Не си мисли, че не съм имала тази възможност. При мен животът се разви по друг начин. Станах известна със „Синя прашка”, без да съм го искала и да ми е било някаква цел. По това време бях майка на пеленаче, детето ми беше на 8 месеца, и вече имаш други приоритети. Другите колежки поеха по пътя си, към кариерата си, когато бяха млади, независими и необвързани. Славата ми при мен дойде като гръм от ясно небе, не съм го гонила това нещо. Няма да забравя думите на Драго Владов, който ми казваше, че съм луда да не ходя по участия, хората ме канят, а аз си пея в тогавашното „Най-клуб” на надник за 20 лв. Все още не можех да асимилирам какво ми се случва. Не съм тръгнала по някакъв изкуствен начин да се налагам, аз до ден-днешен го приемам като работа, а не цел за слава. То повечето певици не могат да пеят, просто видяха, че е модерно да им дават пари и да стават певици.

По друг начин си приемам аз професията. Те не влизат в този бизнес да изкарват пари, а просто да се внедрят в тази среда. Идват някакви некадърнички, дето преди това са били сервитьорки и манекенки, баща им или любовникът им дава пари да станат звезди. Продуцентите я огледат отдолу-нагоре, пратят я на „основен ремонт” и е готова. Аз бях певица с образование, майка и приоритетите ми бяха различни – исках да работя и да изкарвам пари. Просто като излезе „Синя прашка”, започнах да изкарвам малко повече пари, това е разликата…

На Алисия например й помогнаха безлимитните кредитни карти, но това на всеки би помогнало да стане звезда...

- Не си ли навличаш прекалено много неприятности с този остър език...?
- То се вижда – не съм топ, а по умения, талант и образование трябва да съм. А колежките дали се обиждат или не – слабо ме вълнува.

Аз приятелки сред колежките нямам, никоя няма, всичко е лицемерие

за пред хората. На мен ако някой ми е неприятен, явно си го показвам и демонстрирам. Приятелка съм с Антонина, но никога не съм обсъждала кариерата й, защото за мен тя си остава манекенка. Познавам си я по друг начин, но тя е човек преди всичко.



- Преди време се беше изказала негативно за Мария, след което тя скочи срещу теб, че си била треторазрядна певица....
- А тя е първоразрядна, ама пилонаджийка! Предпочитам да съм треторазрядна, но морална певица, а не първо разпоретина. Всеки си прави избор в живота, аз съм направила този, нека ме наричат треторазрядна. Тя нека е първоразрядна, ама каква – за певица никой не говори, там нещата са ясни как се случват.

Аз също съм имала богати мъже в живота си, не ме разбирай погрешно. Не съм била само с голтаци, но аз ценя нещо друго в мъжете. Никога не съм използвала тези мъже да ми правят песни и клипове. Водили са ме по почивки. До ден-днешен си имам работа, канят ме по заведенията и хората остават доволни. Това е професионализъм, аз нямам гаф по време на участие и няма оплаквания от мен.

Това за мен е доволно, това е моята работа, пък нека бъде треторазрядна. Нека тези големите, които претендират, да ни наредят на „Секс фактор“ – аз така казвам на “X Factor”, в което не се пее попфолк - много европейски станаха, българско риалити, но пеят английска музика, което е пълен ташак. Тези риалити формати убиха чалгата, 20 години живяха с нея, израснаха с нея, к‘во ми се правят всичките лицемери сега!? И да ни наредят на „Секс фактор“ всичките певици в една колонка и всяка да изпее по един куплет.

Да видим тогава кой колко пее! Дето Мара я сложиха жури в „Мюзик айдъл“ и тръгнала да съди младите изпълнители! Що не стана и да им покаже как трябва да се изпее?! Искам да отида да участвам и да ми е жури Мара, да я викна да ми покаже как да го изпея и аз веднага след нея. Що не я вдигнаха един път да покаже?!

Ще я вдигнат, ама нали ще избяга залата!

Правят го за реклама, защото хонорарът ти веднага скача, отделно те дават непрекъснато по националната телевизия… болест за слава. Тя си плаща за участие, но после изкарва много повече. Тя е фактор, ама на една не излезе да покаже как трябва да се изпее дадена песен. Евала на Десислава – излезе си момичето и си пя. Що пя тя – защото може! Що не излезе Мара да попее, що не излезна Глорийка да попее, че нали и тя е голямата певица!…



- Казваш, че този род предавания убиха чалгата, но пък Азис се съгласи да участва в „Като две капки вода“, където неговият стил е заклеймен…Азис го имитираха в турския сезон, а ние в България не…?
- Всеки един участник се съгласява с концепцията на даденото предаване. Това са правилата. Аз евала му правя, защото той се е изградил като чалга певец, както и аз, и хората си мислят, че едва ли не ние друго не можем да пее. Азис излезе и ги изби всичките.

Защо не накараха примерно Жана Бергендорф да изпее народна или попфолк песен?! Няма да се получи - те не го могат. Азис им показа, че е универсален. Един попфолк изпълнител е по-универсален и може да пее всякакъв стил музика, докато останалите са ограничени в стиловете. Азис защити мен, защити колегите ни, защити бранша.

Всички тези риалити формати убиха изкуствено чалгата.

А всички тези Халваджияни-малваджияни израснаха с тази музика, изкарваха си парите с нашата музика

– като режисьори, като сценаристи, като аранжори и т.н. Изведнъж обърнаха лъжицата. Все едно цял живот да си бил от „Левски” и сега да станеш „чорбар” – същата работа е! Ако ще да умре този стил, аз това си пея, благодарение на него съм си изкарвала хляба и никога не бих се пренасочила. Нека казват колко долна била чалгата - всичко това го правят изкуствено, за да могат да вдигнат малко попизпълнителите. Двайсет години само лаят по чалгата, без да творят, без да се развиват.

Този стил го свързваме още с Васил Найденов и с оная шашавата Петя Буюклиева – рунтавата, дето 30 години слушаме за „Баба ми е фаталната жена“. Нека се развиват, ама защо плюват?! Кога чалга изпълнител е наплюл някого от тях? Но те изпитват злоба, понеже в попфолка се взимат големи хонорари – по 6-7 бона, а те не могат и 1000 лв. да вземат. Всичко в тази държава е основано на злоба, проституция, завист, прецакай другарчето си – не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. Това е схемата и затова няма как да се получи в този бизнес и всички останали. Ще си налагат 3-4 имена изкуствено, заведенията ще реват, че са с големи хонорари, но ще продължават да си ги канят, защото било модерно най-големите да гостуват в елитните заведения. Ми те ги правят популярни зорлем и после защо си вдигали хонорарите – ми вие им ги вдигате!

Сами си го навират, после реват!

- Смяташ ли, че в твоя бранш все пак има качествени изпълнители, които са пробили основно с глас, а не с други екстри и да се налага да си лягат с някого?
- Виж сега, то без секс не може, всеки трябва да си ляга с някого. Нашите среди са такива, че се срещат с всякакви хора – богати, бедни, всякакви. Тук вече е въпрос на морал и колко даваш от себе си , защо ще бъдеш с дадения човек – ще го използваш ли този човек, за какво ще го използваш и т.н. Това не е моя работа да им се мешам кой с кого и за какво си ляга. Но певица, която е певица в пълния смисъл на думата, дори и да е имала богати мъже, е Преслава. Момичето пее, макар че вече ходи по участия само на плейбек и е тотално превъртяла.

Десислава също пее и никога не сме я свързвали предимно с някакви мъже – и пее всякаква музика! Нелина също пее, но и тя има сходна на моята съдба. Тя е морален и чист човек, помагаше й Коко Динев. Отказа се от него и залезе – защо?! Не защото не можеш да пееш, а защото нямаш богат мъж до себе си. Гледа си жената детето, води си нормален и морален живот. За Софи Маринова няма смисъл да говоря. Цвети Янева също е убийствена певица и щеше да си стане звезда при всички случаи, защото е дъщеря на музиканти и е добър изпълнител. Емилия също е пееща певица, през годините си е държала някакво ниво, независимо дали е била с богат мъж, тя може и без пари, просто е по-свитичка, по-скромна. Джена също пее, макар че я свързват с някакви имена, била материалистка, че е златотърсачка, но тя в момента има най-много участия. Не смятам, че е златотърсачка, познавам я лично. Това е тесният кръг на пеещите изпълнителки. Всичко останало става по друг начин певица.
- То не е само за певиците, във всички сфери вече става по другия начин…
- Е, к‘во говорим?! Николетка сигурно е учила журналистика и има дар слово за тв водеща?! Извинявай! Всеки бранш е така - това ни е държавата. Така се става водеща, така се става певица, всякаква… И в политиката е така.

По-големи чалгаджии от нашите депутати няма –

и на манталитет, и на всичко. Не знам дали от управата ни има по голяма чалгаджийница. Пяла съм на техни партита и знам как на петата песен не знаят къде са им вратовръзките и обувките. Иначе я плюваме чалгата, свързваме я с нещо много мизерно и долно, ама само за пред хората. В парламента е най-голямата чалгаджийница! И онези ще се изядат за хляба - кой да е в телевизора, кой да е актуален, кой да реже ленти. Там е още по-зле и от при нас в музиката.

Там става въпрос за много пари, за голяма циркаджийска история. Уж жените били не знам си какви, а мъжете се оказаха по-големи чалгаджийки от нас. Жалко е обаче, че младото поколение попива, а не може да им наложиш да слуша само поп или хип-хоп.

Те слушат по телевизора, че чалгата е нещо лошо и попиват тази информация, насажда им се в главите. Нека сами избират какво да слушат. Моята дъщеря също не слуша попфолк, знае изпълнителите, просто на нея не й харесва, но е направила този избор сама.

Никой не ти оценява труда, никой не знае, че съм яла хляб и сол, за да мога да събера пари да си направя песен и да зарадвам феновете. Хората намразиха и някои от изпълнителите, които демонстрират висок стандарт на живот. Как да я гледат, при положение, че ядат хляб и стол, пускат си телевизора и гледат Галена с обувки за 7 бона?! Не може да се парадира така! Няколко изпълнителки ограничиха останалите, понеже са хванали шейха от Дубай и наливат яко пари. Ми не можем всички да правим като клиповете на Галена! Което не означава, че пее по-зле.

- Наскоро те хванах в „Сделка или не“ – как реши да се включиш и колко пари спечели?
- Аз се регистрирам още откакто е почнало предаването. Но там не взимат известни, за да не си мислят хората, че е нагласено. Но 2-3 години се изгубих от телевизията, нямаше ме и в България, дойдох си и пак си направих регистрация. На другия ден ми се обадиха, поканиха ме и отидох. Явно Господ е чакал подходящия момент, точно когато майка ми се разболя и докторите ми обявяваха едни големи цифри за лечение.

Вече не знаех да отида да се обеся или какво да направя! И… спечелих 7500 лева

Някои си тръгнаха и с по 2 лева.

- А би ли участвала в риалити като „Биг брадър“ или „ВИП брадър“?
- Канили са ме на едно от тези двете, не си спомням дали беше обикновеното или за випове. Ходила съм на кастинг, но такива ми бяха отговорите, че те се отказаха от мен. Аз съм пряма и им казах, че ще влезна за пари. Не увъртам като другите. Всеки е за пари, но си намира някакви други причини да каже. За какво мога да ходя да се излагам по телевизията, ако не е за пари?! Питаха ме с кого в Къщата бих влезнала в пререкание, а аз им казах, че в пререкания не влизам – направо ги бия! Хората се отказаха въобще да ме интервюират, видяха, че не съм наред с главата.

- Пепа, ти беше една от първите певици, която публично се обяви срещу наложената система на музикалните продуценти.
Думитети обаче останаха някъде в пространството, никой не ги взе под внимание. Но сега скочиха и доста други изпълнителки, което доказва, че си била права...
- Нещата, които говорих преди години, се случват сега. Разликата обаче е, че като говорих аз, всички останали си мълчаха. Аз си казах всичко в прав текст и извадих много неща от кухнята. Хората си мислеха, че им завиждам, и аз спрях да говоря, за да не ме набеждават, че съм завиждала на някого. Сега се оказва, че моите думи са били истина. През тези години си мълчах и им гледах сеира. Колко колежки изгубиха излишно години, в които можеха да творят. Това си е за тяхна сметка. Те докато седяха и чакаха нещо да се случи с тях, аз си работех и си изкарвах пари. А кой завижда, кой губи и кой печели – нека го решат сега феновете.

В шоубизнеса всичко се крепи на шуробаджанащина – дали ще е роднина, половинка, любовници, някакви екстри, това е истината. В цял свят е на този принцип – Марая Кери като беше любовница на собственика на „Сони мюзик” беше известната Марая. Тя е красива и пее, но сега кой я чува Марая?! Но там поне го правят за милиони, стават милионерки и поне знаят за какво го правят.

Докато тук го правят за смешни стотинки. Ставаме си ние за смях, затова и бизнесът ни стана за смях. Позволихме на някакви риалити формати да съсипят естрадата и попфолка. А сам човек за никъде не е, само за тоалетната...

Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ
http://www.blitz.bg







 


Сходни връзки

Пепа Секса: Мария е първоразрядна… пилонаджийка! /видео/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди